BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  POLİTİKA

Artık tank devri kapandı!

Başbakan Erdoğan, darbe söylentileri için New York'tan mesajlar verdi. İşte Erdoğan'ın yorumu;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Türk toplumunun temsilcileri ile biraraya geldiği toplantıda darbe söylentilerine yanıt verdi. Bir gurbetçinin "Bir ilkbahar sabahı tank sesiyle uyanmayacağımızın garantisini verebilir misiniz?" sözleri üzerine Başbakan, "Böyle tank sesleri filan, bunların devri geride kaldı" dedi.
Türkiye'nin AB ile müzakere içinde olduğunun altını çizen Erdoğan, "El ele omuz omuza Türkiye'yi Atatürk'ün tarif ettiği muassır medeniyet seviyesinin ötesine çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Türk - Amerikan Dernekleri Federasyonu üyesi Necdet Çamlı da, Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ilginç bir soru yöneltti. Çamlı "Türkiye'de özellikle kadınların sizin cumhurbaşkanlığınız durumunda Türkiye'nin İran'a döneceği yönündeki kaygılarını gidermenizi bekliyoruz" dedi.

Bu sözler üzerine Başbakan, "Bizim Cumhubaşkanlığımız ya da grubumuzun belirleyeceği bir Cumhurbaşkanının, 'Türkiye'yi İran gibi yapacağı' safsatadır. Bunlar marjinal kalmış grupların, zihniyetlerin ortaya koymak istediği veya onunla tatmin olmak istediği ifade tarzıdır. Ben 4.5 yıl İstanbul Belediye Başkanlığı yaptım. Kentte neler yaptığımızı dünya alem biliyor. İktidarda 4'üncü yılımız doldurduk. Yaptıklarımız ortadadır" yanıtını verdi.