BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.467,48
HABER /  SPOR

Futbolcular devamsızlıktan kaldı

Türkiye Süper Ligi'nde oynayan bir çok futbolcu, mesleklerini sürdürebilmek için üniversiteden atıldı.

Abone ol

Profesyonel liglerde mücadele eden üniversiteli futbolcular, mesleklerini sürdürebilmek için okuldan vazgeçmek zorunda kalıyor.

Ege Üniversitesi (EÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) kaydı bulunduğu halde okula devam edemeyen bu durumdaki çok sayıda futbolcunun, yüksek öğrenimini tamamlama şansını yitirdiği belirtildi.

Okul Müdürü Prof. Dr. Birol Doğan, Beşiktaş'tan Trabzonspor'a transfer olan Çağdaş Atan, kardeşi Cemal Atan, Kayseri Erciyesspor'dan Şenol, üniversite milli takımında da oynayan Denizlisporlu Fatih Egedik ve Ahmet Çağıran başta olmak üzere çok sayıda profesyonel oyuncunun bu durumda olduğunu belirtti. Yine öğrencileri olan Vestel Manisaspor kalecisi Bülent Ataman'ın zaman zaman okula devam etme imkanı bulduğunu, Karşıyaka, Adanaspor formaları giyen kaleci Atilla'nın ise mezun olmayı başardığını anlatan Doğan, şunları kaydetti:

''Profesyonel futbolculuk yapan öğrencilerimiz, tercih yapmak zorunda kalıyor. Doğal olarak mesleklerini sürdürmek istedikleri için okula devam edemiyorlar. Okulda devam zorunluluğu bulunduğu için birçoğunun mezun olma şansı artık bitti.''

Prof. Dr. Doğan, bu eğitim öğretim yılında okullarındaki antrenörlük eğitimi ve spor yöneticiliği bölümlerinde ikinci öğretimin başladığını belirterek, ''İkinci öğretim bu durumdaki öğrenciler için bir fırsat olabilir. Ancak maalesef beden eğitimi öğretmenliği bölümündekilerle, İzmir veya yakın bölgelerdeki takımlar dışında forma giyenlerin bundan yararlanma şansı pek yok'' diye konuştu.