BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,11
ALTIN 2.472,06
HABER /  EKONOMİ

Klimada rekabet kızıştı

Yaz aylarının değişmez tüketim ürünlerinden olan klimada rekabet kızıştı.

Abone ol

Kapalı mekanların değişmez ürünlerinden biri haline gelen ve yaz aylarının değişmez tüketim ürünlerinden olan klimada rekabet kızıştı.

Her geçen yıl büyüyen klima sektöründe yer alan firmalar, pazar paylarını artırmak için vadeleri 36 aya kadar uzattı. Sanko Holding'e bağlı Airfel Pazarlama İthalat İhracat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Önder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ısıtma, soğutma ve havalandırma sektörünün her geçen yıl büyüdüğünü söyledi.

Geçmiş yıllarda lüks olarak düşünülen klimanın artık işyerlerinde, evlerde ve okullarda bir ihtiyaç olarak görüldüğünü ifade eden Önder, Türkiye'de geçen yıl 750 bin adet klima satışının yapıldığını kaydetti.

Klimaların işyerlerinden sonra evlere de girmesinin pazarı büyüttüğünü anlatan Önder, sektörün büyümesiyle birlikte üreticilerin ve ithalatçıların iş hacminin arttığını, firmaların daha fazla pay almak için değişik arayışlara yönelerek pazar paylarını artırmaya yöneldiklerini bildirdi.

SİHİRLİ FORMÜL KAMPANYASI

Kendilerinin de tüketicilerin sıcak yaz aylarını rahat, serin ve sağlıklı geçirmeleri için ''Sihirli Formül'' adı altında bir kampanya başlattıklarını anlatan Önder, 30 Haziran'a kadar devam edecek kampanyaya katılanların 22 YTL'den başlayan, 36 aya varan taksit imkanından yararlanma şansına sahip olacaklarını ifade etti.

Kullanıcılara, cazip fiyatlarla klima sahibi olma fırsatı yaratan kampanyanın, duvar tipi, multi, köşe, mobil ve pencere tipi klimaları kapsadığını ifade eden Önder, ''Eskiden lüks kabul edilen klimaların, günlük yaşamda daha çok kullanılmasını amaçlıyoruz'' dedi.