BIST 10.199
DOLAR 32,19
EURO 35,04
ALTIN 2.455,69
HABER /  SPOR

Miami Heatin inadı inat

Miami Heat beraberliği sağladı. Dallas Mavericks yenen Miami Heat, durumu 2-2'ye taşıdı.

Abone ol

Amerikan profesyonel basketbol Ligi NBA'de dün gece oynanan final serisi dördüncü maçında kendi evinde ağırladığı Dallas Mavericks'i yenen Miami Heat, durumu 2-2'ye taşıdı.

American Airlines Arena'da NBA final serisi dördüncü maçına çıkan Miami, rakibini 98-74 mağlup etti ve 2-0 geriden geldiği final serisinde durumu 2-2 yaptı. Kendi evinde oynadığı ikinci maçı da kazanan Miami'de galibiyeti getiren isim, yine bir önceki maçta olduğu gibi Dwyane Wade oldu. Wade, toplam 39 dakika, 38 saniye süre aldığı karşılaşmayı 36 sayı ile tamamlayarak geceye damgasını vuran isim oldu.

Wade, 36 sayısının 14'ünü ilk çeyrekte kaydederek, daha maçın başlarında oyuna ağırlığını koydu. Miami'de Shaquille O'Neal'da günüde olduğunu maçı 17 sayı, 13 ribaunt ve 3 asist ile tamamlayarak gösterdi. Heat'de oyuna sonradan dahil olan James Posey de 15 sayı, 10 ribauntlık başarımı ile takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Geceyi mağlubiyetle kapatan ve NBA şampiyonluğu yolunda çok önemli bir fırsat kaçıran Dallas Mavericks'de ise Jason Terry, 17 sayı ile takımının en fazla sayı üreten oyuncusu olurken; Alman yıldız Dirk Nowitzki ise mücadeleyi 16 sayı, 9 ribaunt ile tamamladı. Serinin bundan sonraki ilk maçı Miami'de Pazar günü oynanırken, altıncı maç ise Salı günü Dallas'da oynanacak.