BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,08
ALTIN 2.469,39
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

82 bin emekliye ek ödeme

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. 82 bin emeklinin yüzü güldü.

Abone ol

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, 5473 Sayılı Kanun uyarınca MİT ve Emniyet Hizmetleri ile çarşı ve mahalle bekçisi kadrolarından emekli aylığı alanlara, 100 YTL ek ödemede bulunuyor.

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ''Değişik Adlar Altında İlave Ödemesi Bulunmayan Memurlara ve Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılması''na ilişkin Kanun uyarınca, Sandıktan MİT ve Emniyet hizmetleri ile bekçi kadrosu unvanıyla emekli aylığı alanlara 1 Nisan 2004 tarihinden itibaren aylıklarıyla birlikte 100 YTL ilave ödeme yapılmaya başlandı.

Bunlardan ölenlerin aylığa müstahak dul ve yetimlerine de, 100 YTL'nin aylık bağlama oranına isabet eden miktarı kadar ayrıca ödemede bulunuluyor.

Halen sosyal güvenlik destek primi ödemek suretiyle çalışanlar dahil, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi çalışanlar, bu ödemeden yararlanamıyor.

82 BİN HAK SAHİBİ
Emekli Sandığı, Kanun kapsamına giren 82 bin kişinin adreslerine konuyla ilgili bir yazı ve beyanname göndererek, bu kişilerin durumlarına ilişkin beyanda bulunmalarını istedi. Bugüne kadar ek ödeme için beyanda bulunan 17 bin 836 kişinin işlemleri de tamamlandı.

Bu hak sahiplerinden aylıklarını 3 ayda bir alan ve 1. grupta bulunanlara Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz olmak üzere 4 aylık, 2. grupta bulunanlara Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos olmak üzere 5 aylık, 3. grupta bulunanlara da Nisan-Mayıs-Haziran olmak üzere 3 aylık ilave ödeme çıkarıldı.

Emekli maaşlarını aylık olarak alanlar için de Nisan-Mayıs-Haziran aylarına ait yine 3 aylık ilave ödeme bordroları hazırlandı. Sandık, işlemleri biten 17 bin 836 kişinin, maaş ödeme takvimine göre hesaplanan ilave ödemelerini, aylık almakta oldukları banka şubelerine de gönderdi.

HENÜZ BAŞVURMAYANLARIN DURUMU
Açıklamada, bugüne kadar yapılmış ve bundan sonra yapılacak müracaatların azami titizlik ve süratle yerine getirilmesi için gerekli önlemlerin alındığı da belirtildi ve ''Bugüne kadar müracaat etmeyenler ile işlemleri henüz sonuçlandırılmamış olanların hakedişleri, 1 Nisan 2006 tarihinden geçerli olmak üzere tahakkuk ettirileceğinden, ilgililer herhangi bir hak kaybına uğramayacak'' denildi.