BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.478,93
HABER /  GÜNCEL

Furkan Yalçın nereli doğum tarihi kaç Masterchef Furkan kimdir?

Masterchef Türkiye'nin sosyal medyada en çok takip edilen ve daha ilk bölümden büyük hayran kitlesine sahip olan yarışmacısı Furkan Yalçın bu hafta eleme adayı. İnstagram hesabında 208 bin kişi tarafından takip edilen Furkan Yalçın kimdir, kaç yaşında?

Abone ol

Bu hafta eleme adayları arasında olan Emir Masterchef'in sosyal medyada en popüler olan yarışmacılarından biri. MasterChef Furkan, bu haftanın ilk eleme adayı oldu. Sevilen yarışmada bu hafta yeni eleme sistemi uygulanmaya başlandı. Mavi takıma seçilen Furkan Yalçın da MasterChef 2020’de oylama sonucunda eleme potasına giren isim oldu. Peki, MasterChef Furkan Yalçın kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İşte yarışmacı hakkında merak edilenler…

Furkan Yalçın kimdir: Furkan Yalçın, 20 yaşında. Pastacı. 2014 yılında Etiler Turizm Otelcilik Lisesi’ne başlayan Furkan Yalçın, mesleğe babasının 2013 yılında aşçıbaşı olması ile ilgi duymaya başladığını ifade ediyor. Mutfağa bulaşıktan başlayıp mesleğin zorluklarını görerek değerini anladığını söyleyen Yalçın, lise hayatı boyunca farklı organizasyonlarda yer alarak mesleğe dair tecrübeler edindiğini belirtmiştir.

Lise eğitimine devam ederken Karaköy’de kafe ve restoran mutfaklarında menülerini düzenleyerek ve kendi menümü sunmaya başlayan Furkan Yalçın, ilk stajına lise yıllarında başlamıştır. Çin Mutfağı üzerine eğitimler alan Yalçın, daha sonra kendini geliştirerek çeşitli yerlerde stajını tamamlamıştır.

Emek vererek ve öğrenme arzusu ile staj yaptığını söyleyen Yalçın, stajının sonunda otel yönetimi ve şefler tarafından beğenildiğimi gösteren bir başarı belgesi almış; hemen ardından da yaptığı iş başvurusu sonucunda işe girmiştir. Okulu ve iş hayatını bir arada götürdüğü belirten Yalçın, okulunu 2018 yılında uluslararası ve Türkiye içi yarışmalarda temsil etmesinin ardından, ödül almış ve mezuniyetinin ardından resmi olarak iş hayatına atılmıştır.

Bu süreçte, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde 4 yıllık Gastronomi bölümünü kazanan ve iş ile eğitim hayatını tekrar bir arada götürmek zorunda kalan Furkan Yalçın, 2019 yılında MasterChef’e katılmış fakat konsantrasyon bozukluğu yaşadığı için basit bir tabakla elenmiştir.

Birçok sebep yüzünden okulunu yarım bırakmak zorunda kalan Furkan Yalçın, sonrasında iş hayatına odaklanarak kendisi için bir kariyer planı yapmıştır.

İl dışı ve il içinde ünlü şeflerle çalışarak kendine birçok deneyim kattığını ifade eden Yalçın, 2020 yılında çok iyi bir şekilde hazırlanarak Masterchef’e başvurduğunu ve başvurusunun kabul edildiğini; başvurusu onaylandıktan sonra ana kadroya seçilmesinin akabinde iş yerinden istifa ettiğini söylüyor.

Furkan Yalçın, sadece MasterChef’e odaklandığını ve yarışma boyunca her şeyin üstesinden geleceğine inandığının altını çiziyor.