BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Fujitsu Siemense yeni isim

Bilişim teknolojilerinde Türkiye’nin önde gelen firması Fujitsu Siemens Computers’da görev değişimi..

Abone ol

Türkiye’nin önde gelen bilişim firmalarından Fujitsu Siemens Computers deneyimli yöneticilerinden Halit Zaim, hizmet yelpazesini genişletmek amacıyla ürün ve servis portföyünü tek çatı altında birleştiren kuruluşun Türkiye Genel Müdür’ü oldu.

Fujitsu Siemens Genel Müdürü Halit Zaim, önümüzdeki dönemde büyümeye ve Pazar paylarını artırmaya odaklanacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:
“Fuijitsu Siemens Computers sektördeki konumunu güçlendirmeye devam edecek. Önümüzdeki dönemde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonominin yavaşlayacağı yolunda işaretler olması sunduğumuz hizmetin önemini daha da artırıyor. Sağladığımız ve sağlayacağımız bilişim altyapılarıyla şirketlerimizin verimliliklerini ve rekabet güçlerini artırmalarına katkıda bulunurken önemli maliyet avantajları sağlayacağız, Türkiye ve sektörümüz için değer yaratacağız.”

Fujitsu Siemens Computers (Holding) B.V.’deki hisse satışına değinen Zaim sözlerine şöyle devam etti:

“Şirketin hissedarlarından Fujitsu Group, geçtiğimiz günlerde Siemens’in Fujitsu Siemens Computers (Holding) B.V.’deki yüzde 50 oranındaki hissesini 1 Nisan 2009 tarihine kadar satın almış olacağını açıkladı. Bu satın alma ile birlikte FJ Group’un yaratacağı sinerjiyle şirket küresel iş operasyonlarını daha da genişletme imkanına kavuşacak. Ayrıca Fujitsu Group, şirketin EMEA’daki güçlü müşteri tabanını ve gelişmiş Ar-Ge kapasitesini de devralmış olacak. İçinde yer aldığımız EMEA bölgesindeki bu gelişme Fujitsu Siemens Computers Türkiye olarak bizim için de büyük önem taşıyor. Küresel düzeyde ürün geliştirmeye önemli bir katkı sağlayacak bu aksiyonun içinde yer alacağımız için çok heyecanlıyız.”

Halit Zaim Hakkında:
1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olan Halit Zaim, iş hayatına Nixdorf’da sistem mühendisi olarak başladı. Zaim, sonradan Siemens-Nixdorf adını alan şirkette 1994 yılı itibarıyla Katma Değerli Servisler Bölüm Yöneticisi olarak görevine devam etti.

Siemens-Nixdorf’un kamu ve özel sektörde gerçekleştirdiği kapsamlı projelerin desteğini veren bu merkezin yöneticisi olarak 2000 yılına kadar bu görevi sürdüren Halit Zaim, Vergi Dairelerinin Otomasyonu (VEDOP), 117 bölgenin birbirine bağlandığı İŞKUR ve Türkiye’nin en büyük CISCO bilgisayar ağı kurulumlarından biri olan Halkbank (800’ün üzerinde şubenin sisteme bağlanması ve geniş alan bilgisayar ağının kurulması, vb.) gibi kapsamlı projelerin sorumluluğunu başarıyla üstlendi. 2000 yılından itİbaren Siemens Business Services’ta Ürün Hizmetlerinden Sorumlu Grup Müdürü görevine getirilen Halit Zaim 2006 yılından sonra Fujitsu Siemens Computers’ta Altyapı Servisleri Genel Müdürü olarak hizmet vermeye devam etti.