BIST 10.258
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,42
HABER /  POLİTİKA

Fırat, Gökçeke küfür mü etti?

Fırat'ın Gökçek için kullandığı bu söz elbette küfür değil! Peki Fırat'ın duyanları hayrete düşüren kelimesinin anlamı ne?

Abone ol

AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın ilginç Gökçek benzetmesini kamuoyuyla paylaşan isim, Kanal D Haber Parlamento Muhabiri İbrahim Gündüz. Tatil sonrası Meclis'teki yoğun gündem arasında Gökçek sorularını yanıtlayan Fırat, bakın bugünkü düello için nasıl bir benzetme yapmış; 

Meclis’te bütçe düellosu günü… Genel Kurulun başlamasına yarım saat var ve kulisler tıklım tıklım. Arkadaşlarla ayaküstü sohbet ediyoruz. Birden gözümüz AKP’li Dengir Mir Mehmet Fırat’a takılıyor ve birazdan selam verip karşısındaki boş koltuğa oturuyoruz.

 
AK Partili Fırat'ın Gökçek için
kullandığı "şıllık", TDK'da aşırı
giyimli, şuh kadın anlamına işaret
ediyor. Şıllık'ın yaygın anlamı ise
ahlaki zaafları olan, baş 
ediyemeyen kadın anlamında
kullanılıyor.
(...) Dengir Bey’i yakalamışken Kılıçdaroğlu-Gökçek düellosunu sormadan olmaz. Dengir Bey’in Kemal Kılıçdaroğlu’yla söz düellosu hala akıllarda. Kısa bir süre sonra da istifa etmişti. “Ne diyorsunuz, ne olur Kılıçdaroğlu-Gökçek düellosunun sonucu?” diye soruyoruz. Duruyor birden ağzından hiç beklemediğimiz bir cümle dökülüyor, “Valla Melih daha şıllıktır… !” Ağzından çıkanın pek de uygun bir kelime olmadığının farkına varıyor, “bunu yazmayın ama” diye de ekliyor.

Dengir Bey ardından “şıllık” kelimesiyle neyi kastettiğini açıklamaya çalışıyor, “Kemal Kılıçdaroğlu Melih’le baş edemez. Melih PKK’dan girer, genelevden çıkar…” Dengir Fırat’ın bu sözlerine bir anlam veremiyoruz,

-PKK mı ? Genelev mi ? Ne demek istiyorsunuz Dengir Bey ? Geçtiğimiz günlerde Kanal 7’nin yalanlanan bir haberi vardı onu mu söylüyorsunuz ?”

-Evet… Belgeleri vardır. Videosunu bile ortaya koyar. Melih’le baş edilmez…