BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.433,88
HABER /  GÜNCEL

Çiftçi ve Kızılay ’kan kardeşi

Kızılay ve TTKMB kan kardeşi oluyor. Birlik birbirimize ihtiyacımız var sloganıyla çiftçileri kan bağışçısı yapacak.

Abone ol Kızılay Genel Müdürlüğü ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü (TTKMB) "Birbirimize İhtiyacımız Var" adlı kampanyayla kan bağışı konusunda işbirliği yapacak.

Aileleri ile birlikte yaklaşık 7,5 milyon kişilik bir nüfus potansiyelini bünyesinde barındıran Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Kızılay Genel Müdürlüğü arasındaki protokol yarın Ankara’da imzalanacak. Tarım Kredi Merkez Birliği salonunda düzenlenecek protokolun ardından, kampanya, bazı kooperatif ortağı çiftçi üyelerin vereceği kan bağışı ile ’start" almış olacak.

ÜYELERE ’KAN BAĞIŞI YAPIN" ÇAĞRISI

Bu arada, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinde, kampanya çerçevesinde kooperatif ortağı çiftçi üyelerine çağrıda bulunarak, bu konuda daha duyarlı olmalarını isteyerek, kan bağışının önemine dikkati çekti.
Kan kaynağının sadece insanda olan bir madde olarak hatırlatan açıklamada, "Ülkemizde sadece acil durumlar için değil, düzenli olarak kana ihtiyaç duyan binlerce hasta oldukları ve bu konuda üyelerini bu konuda daha hassasiyet göstermeye davet ediyoruz. Türkiye’nin yeterli kan stoku yoktur. Bir gün sizin de kana ihtiyacınız olabilir" denildi.