BIST 10.332
DOLAR 32,34
EURO 34,77
ALTIN 2.400,91
HABER /  GÜNCEL

B.Çekmecede hayırlı buluşma

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yardımseverleri makamında ağırladı.

Abone ol

1928’de Atatürk tarafından kurulan ve Anadolu’dan gelen fakir öğrencilere burs veren bir dernek olan Yardımseverler Derneği Beyoğlu İlçe Başkanlığının ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün eğitim alanında hayırseverliği ile adından sıkça söz ettiren ve geçtiğimiz yıl Büyükçekmece’de Kolej ayarında bir okul yaptıran Yardımseverler Derneği Üyeleri’nden Halime Bulduk’tan da övgüyle söz etti.

Halime Bulduk İlköğretim Okulu’nun İstanbul’un en gözde okullarının arasında olduğunu dile getiren Akgün eğitim hayırseverlerini göreve çağırdı. Devletin okul yapmaya yetişemediğini dile getiren Akgün “ Büyükçekmece’de yıllardır sürdürdüğümüz eğitim projelerinde milli eğitime çok önemli okullar kazandırdık. Bunların hepsi belediye, hayırseverler iş birliği ile oldu.

Büyükçekmece’de bu sistem artık alışkanlık haline geldi. Halime – Hulusi Bulduk çiftimiz Büyükçekmece’de yaptıkları ilköğretim okulundan sonra şimdi de Engelliler İş Eğitim Merkezi yapacaklar. Bu okul Türkiye’de bir ilk olacak. Bu çiftimizin daha bir çok insanımıza örnek olmasını istiyorum. Hayırsever vatandaşlarımızın eğitime her zaman katkı yapmaları gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Atatürk’ün kurduğu dernek olup daha çok Anadolu’da öğretim gören yardıma muhtaç öğrencilere burs veren Yardımseverler Derneği Beyoğlu İlçe Başkanı Saadet Suyolcuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e yaptıkları ziyaretin sonunda Akgün’e Atatürk’ün Derneği kurduktan sonra derneğin ilk üyeleri ile çekildiği fotoğraftan hediye ettiler.