BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

Flaş iddia Vekil oğluna iş fırsatı

Taraf'ta yer alan bir habere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Partili bir milletvekilinin 25 yaşındaki fazla 'iş tecrübesi' bulunmayan oğlunu bakanlığa danışman olarak atadı.

Abone ol

Taraf Gazetesi'nin haberine göre Enerji Bakanlığı, çok konuşulacak bir atama gerçekleştirdi. Haberde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, AK Parti'ye mensup milletvekilinin 25 yaşındaki oğlunu bakanlığa danışman olarak atadığı iddia edildi.

BAKANLIK KAYNAKLARINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Taraf'ın, son olarak Ermenek maden faciası sonrası istifasını sunduğunu açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, TBMM Sağlık ve Çalışma Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın 25 yaşındaki oğlunu bakanlığa danışman olarak atadığına dair haberi konusunda, Hürriyet Enerji Bakanlığı kaynaklarından 'Ünüvar'ın oğlu Alaattin Ünüvar'ın danışman değil bakanlık müşaviri olarak atamasının yapıldığı' açıklamasına ulaştı.

2.20141114133041.jpg

MÜŞAVİRİN İŞ TECRÜBESİ...

25 yaşındaki Ünüvar’ın bugüne kadar tek tecrübesinin ise “AK Parti gençlik kolları üyeliği” olması dikkat çekti.

ATAMA RESMî GAZETE’DE

Alaattin Ünüvar’ın atama kararnamesi Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımladı. Ünüvar; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın imzası ile atandı. Kararda Alaattin Ünüvar’ın Bakanlık Müşavirliği görevini yürüteceği kaydedildi. Ünüvar, kamuda üst düzey bürokratlara verilen 3600 ek gösterge üzerinden maaş alacak. Ünüvar, bu atamayla “memurluk sınavından” da muaf tutulmuş oldu.

"DANIŞMAN DEĞİL MÜŞAVİR"

Hürriyet'in ulaştığı Enerji Bakanlığı yetkilileri Ünüvar'ın bakanlık müşaviri olarak atamasının yapıldığını danışman kadrosunda olmadığını söyledi. Bakanlık yetkilileri Ünivar'ın görev kapsamının henüz belirlenmediği bilgisini de verdi.

TEK TECRÜBESİ AKP GENÇLİK KOLLARI ÜYELİĞİ

Türkiye’nin en önemli bakanlıklarından birisi olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız’ın danışmanlığına atanan Alaattin Ünüvar’ın sadece 25 yaşında olması dikkat çekti. 1988 Ankara doğumlu olan Ünüvar, Rutgers University Preparation (hazırlık) New Jersey’de okudu. 25 yaşındaki Ünüvar, enerji alanında bugüne kadar bir işte çalışmadı. Ancak, 19 yaşında yani üniversite öğrencisi olduğu dönemde AK Parti Gençlik Kolları üyesi oldu. İlk olarak Ankara Keçiören İlçe Gençlik Kolları Yönetim kurulu üyeliği yapan Ünüvar, daha sonra Ankara İl Gençlik Kolları üyeliğine yükseldi.

AK PARTİ'DE RAHATSIZLIĞA YOL AÇTI

Taraf'ın yer verdiği haberde, "Taner Yıldız’ın arkadaşı olan Necdet Ünüvar’ın 25 yaşındaki oğlunu üst düzey bürokratlara tahsis edilen Bakanlık Müşavirliği’ne ataması hem bakanlık içinde hem de AK Parti’de büyük rahatsızlığa yol açtığı" bilgisi yer aldı.