BIST 9.543
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.488,04
HABER /  POLİTİKA

Emine Ülker Tarhan partisi kurdu işte ismi ve logosu

CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan kendi partisinin kuruluşu için İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verdi, ilk açıklamasını yaptı

Abone ol

CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan, yeni parti kurdu. Tarhan, Anadolu Partisi'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi.

CHP'den "Yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’den istifa ediyorum" diyerek ayrılan Tarhan, saat 13:30'da İçişleri Bakanlığı'na yeni parti dilekçesini verdi.

Tarhan başvuru sonrası yaptığı ilk açıklamada "Biz az önce Anadolu Partisi'ni kurduk. Mutluyuz, umutluyuz" ifadesini kullandı. Türkiye 'de bir umutsuzluğun hakim olduğunu savunan Tarhan, "Bu umutsuzluğun aşılması gerekiyor. Ben umudun da Anadolu'da olduğuna inanıyorum. O yüzden Anadolu Partisini kurduk" diye konuştu.  

Emine Ülker Tarhan, şunları kaydetti:

"Belki 'neden' diye biraz açmak gerekir. Neden Anadolu Partisi? Çünkü Anadolu, bir milletin doğuş ve varoluş hikayesi. Çünkü Anadolu, kültürlerin kaynaştığı, ebedi yurdumuz. Çünkü Anadolu, zulme karşı, işgale karşı direnişin kalesi. Çünkü Anadolu, tertemiz insanların ülkesi. Biz odağına insanı koyduk, Türkiye'yi ayağa kaldırmak için Anadolu Partisini kurduk. 'Uğurlu olsun' diyorum. 'Önemli olsun' diyorum. Adı gibi 'kadim olsun' diyorum, Anadolu Partisi. ANA Parti, ülkemize ve ulusumuza, milletimize hayırlı, uğurlu olsun."

"CHP'den ya da başka bir partiden katılımın olup olmayacağı" sorusu üzerine Tarhan, "Başka partilerle ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Ama Türkiye'nin her yerinden, her kesimden insan olağanüstü bir ilgi gösteriyor. Ben sizin ilginize de çok teşekkür ediyorum" diye yanıt verdi. 

EMİNE ÜLKER TARHAN KİMDİR?

Bağımsız Ankara Milletvekili Tarhan’ın partisinin adı “Anadolu Partisi.'Parti, güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir amblem kullanacak. Amblemdeki güneş, Anadolu ve umudu, ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor.

Yeni partiye 'Cumhuriyetçi Birlik Partisi' adının da düşünüldüğü ancak Anadolu Partisi isminde karar kılındığı öğrenildi.