BIST 9.548
DOLAR 32,54
EURO 34,66
ALTIN 2.489,81
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Hasip Kaplan'dan 'yardım' çıkışı 'Zehir zıkkım olsun'

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, partielre Hazine'den yapılan yardımın kendilerine yapılmadığını belirterek "Hakkımızı helal etmiyoruz. Zehir zıkkım olsun." dedi.

Abone ol

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bomba etkisi yaratacak açıklamalara imza attı. Kaplan, HDP'nin hazineden yardım almadığının altını çizerek, "Hakkımızı helal etmiyoruz. Zehir zıkkım olsun. Böyle ayrımcılığa, dışlayıcılığa, eşitsizliğe de lanet olsun" dedi.

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün Adalet Komisyonu'nda kabul edilen "Yargı Paketi"yle her türlü muhalefeti sindirmek için taşınmazlara, hak ve alacaklara el koyacak bir düzenleme getirildiğini savundu.

"BU PAKETE YARGI PAKETİ DEMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Bu pakete "yargı paketi" demenin mümkün olmadığını belirten Kaplan, şunları söyledi:

"Bu paket, AK Parti Hükümetini koruma kanunudur. İlk defa bir hükümet kendini korumak için kanuni düzenlemeler yapıyor. Hükümet halk arasında korku, panik yaratmak istiyor. Seçime kadar başını kaldıranın kafasına vurmak; bütün kolluk ve silahlı güçleri kendi ideolojisi doğrultusunda şekillendirmek; suç işleyen kamu görevlilerini koruma, kollama ve terfi ettirmek üzere kendi sistemini kuruyor. Bir eksik var; bence bu kanuna 'yeni yapılan saraya büyük bir sur yapılmalı' diye bir madde de ekleselerdi, kedilerini korumayı tamamlamış olacaklardı."

"HDP'YE BİR KURUŞ PARA VERİLMEDİ"

Siyasi partilere Hazine'den yardım yapıldığını ifade eden Kaplan, HDP'ye bir kuruş para verilmediğini kaydetti.

"KENAN EVREN BİLE BUNLARDAN İNSAFLIYDI"

"Kenan Evren bile bunlardan insaflıydı" ifadesini kullanan Kaplan, "Bizim de 4 milyonun üstünde seçmenimiz var ve onlar da vergi veriyorlar. Hakkımızı helal etmiyoruz. Zehir zıkkım olsun. Böyle ayrımcılığa, dışlayıcılığa, eşitsizliğe de lanet olsun. Adil temsil anlayışları buysa, batsın bu anlayışları" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE MECBURUZ MAHKUMUZ"

Kaplan, "Çözüm sürecinde türbülans aşıldı mı?" sorusuna, "Biz çözüm sürecine mecburuz, mahkumuz. Hükümet daha çok mecbur ve mahkumdur. Bunu aşmak siyasetçilerin görevi" karşılığını verdi.