BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Hastanesi olmayan ilçeler mecliste

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Kocaeli'nde yaşanan sağlık sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

Türkkan 615 sıra sayılı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 1'inci maddesi hakkında MHP Grubu adına söz aldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Genel Kurul salonunda olunca Türkkan Kocaeli’nde yaşanan sağlık problemlerini anlattı. “Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden biri olan Kocaeli'nde binlerce işçi çalışıyor. Binlerce işçinin çalıştığı Kocaeli'nde her gün iş kazaları yaşanıyor” diye söze başlayan Türkkan, bu iş kazalarının arasında el yaralanmaları, ayak yaralanmaları, uzuv kopmaları olduğunda sadece mikro cerrahi uzmanları tarafından müdahale edildiğine, ancak Kocaeli'nde sadece 1 tane, Derince'de Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan mikro cerrahi uzmanı olduğuna vurgu yaptı. Türkkan Sağlık Bakanı’na “İş kazaları için Bakanlığınız herhangi bir önlem aldı mı, Türkiye'nin sanayi başkentinde çok sayıda el, parmak kopma vakaları yaşanıyor. Bu mikro cerrahi uzmanı size göre yeterli mi?” diye sordu.

İLİMTEPE HASTANESİ ŞİFA OLACAK
Daha önce soru önergesi ile de İlimtepe’yi Meclis gündemine taşıyan Türkkan, bu kez Meclis kürsüsünden İlimtepe’ye hastane yapılması gerektiğinin altını çizdi. “Orası konumu ve yüksekliği itibarıyla her zaman temiz ve sağlıklı bir havaya sahip bir bölgemiz Kocaeli'nde. Yaklaşık 6.500 nüfusa sahip bu mahalle de bugüne kadar yeterince değerlendirilmemiş, kaderine terk edilmiştir. Özellikle bronşit ve astım hastalarının İlimtepe'de sağlıklarına kavuştuğu dile getirilir Kocaeli'nde. Bu bölgeye yapılacak bir hastane hem bronşit ve astım hastaları için şifa olacak hem de İlimtepe'nin gelişmesine ciddi katkı sağlayacaktır. Sayın Bakandan Kocaelililer olarak böyle bir talebimiz var. Bu konuda yapacağınız bir yatırım o bölgede hem bölgenin kalkınmasına hem de Dilovası, Gebze, Darıca ve Çayırova'da olan çokça sık rastlanan akciğer hastalıklarının tedavisi konusunda ciddi bir merkez olacaktır.”

DİLOVASI’NDA SAĞLIK OCAĞI YOK
MHP’li vekil, 5 dakikalık konuşmasında anlatabildiği kadar bölgesi Kocaeli’nin sağlık sorunlarını anlatmaya çalıştı. Türkkan’ın değindiği konulardan biri de Dilovası’nın 11 bin 700 nüfusa sahip ikinci büyük mahallesi Mimar Sinan Mahallesi’nde tek bir sağlık ocağı olmamasıydı: “Mahalle sakinleri, tedavi ve muayene olmak için çevre ilçelere gitmek zorunda kalıyorlar. Mahalleli, yalnızca acil kısmı hizmet veren Dilovası Hastanesi nedeniyle de sıkıntı yaşıyor. Türkiye'deki birçok ilçeden de daha büyük olan bu Mimar Sinan Mahallesine bir sağlık ocağı talebimiz var. Bu konunun ivedilikle gündeme getirilmesini zatıalinizden istirham ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÇAYIROVA’DA DA HASTANE YOK
Türkkan, 100 bin kişinin yaşadığı Çayırova'da sağlık ocağı ve hastane bulunmamasını da Meclis kürsüsüne taşıdı: “Düşünebiliyor musunuz, İstanbul'un yakınındaki bir ilçe Çayırova, birçok sanayi tesisinin de bulunduğu bir yer, ne sağlık ocağı var burada ne de hastane var. Çayırovalılar, başka ilçelerde bulunan hastaneleri kullanmak zorunda kalıyorlar”. Türkkan, Genel Kurul’da Kocaeli'nde ağız ve diş sağlığı merkezlerinin sayısının yetersizliğinden de bahsetti: “Zaten az olan bu merkezlerde kullanılan teknoloji de oldukça eski. Bu yüzden birçok hasta Kocaeli Üniversitesine sevk ediliyor ve aylarca randevu günlerinin gelmesini bekliyorlar. Bu sebeplerden, hastalar, özel sağlık kuruluşlarına gitmeye mecbur kalıyorlar”