BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  POLİTİKA

Figen Yüksekdağ'dan Abdullah Öcalan için skandal sözler

Eski HDP Milletvekili Figen Yüksekdağ, terör örgütü propagandası yapmak suçundan yargılandığı davada savunma yaptı. Hükümete çözüm süreci için çağrıda bulunan Yüksekdağ Öcalan için skandal ifadeler kullandı.

Abone ol

Yüksekdağ'ın, "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılandığı davada savunma yaptı. Yüksekdağ, mahkemedeki ifadesinde teröristbaşı Abdullah Öcalan için 'Halk önderi' ifadesini kullandı.

Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Figen Yüksekdağ ile tutuklu bulunduğu cezaevinden bağlantı kurulurken avukatları ve bazı HDP'li milletvekilleri duruşma salonunda hazır bulundu.

Öcalan ile görüşme talep ettik

Yüksekdağ, 2016'da HDP'lilerin açlık grevine başlamasına ilişkin Diyarbakır'daki yaptığı konuşma sonucu hazırlanan fezleke hakkında savunma yaptı.15 Temmuz darbe girişiminden sonra İmralı'daki Cezaevinde bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme yapamadıklarını ve Öcalan'a yönelik suikast iddialarının gündeme geldiğini ileri süren Yüksekdağ, "demokratikleşme adına" Öcalan ile görüşme talep ettiklerini ve söz konusu konuşma içeriğinin de buna yönelik olduğunu iddia etti.

Hükümete çözüm süreci çağrısı

Konuşmasında çözüm sürecinin yeniden başlamasını talep ettiğini ve hükümete çağrıda bulunduğunu beyan eden Yüksekdağ, geçen süre zarfında ailesinin ve avukatlarının Öcalan ile görüştürüldüğünü ancak istedikleri demokratikleşmeye ulaşamadıklarını söyledi.

Öcalan için 'Halk önderi' dedi

Konuşmasında sık sık PKK elebaşı Öcalan hakkında "halk önderi" ifadesini kullanan Yüksekdağ, Türkiye'nin, "demokratik olarak az gelişmiş bir ülke" olduğu iddiasında bulundu.

Tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti

Avukatların beyanlarının da alınmasının ardından duruşma savcısından mütalaası soruldu.Savcı, sanık Yüksekdağ'ın üzerine atılı suçların katalog suçlardan olması ve henüz savunmasını tamamlamamış olması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Davanın görülmesine 10 Mart 2020'de devam edilecek

Müzakerenin ardından mahkeme heyeti, Diyarbakır'daki eylemlere ilişkin başlatılan soruşturma dosyasının incelenmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından istenilmesine ve Yüksekdağ'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.Davanın görülmesine 10 Mart 2020'de devam edilecek.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
2020 asgari ücret zam oranı belli oldu mu dördüncü toplantı ne zaman
Foto Galeri 2020 asgari ücret zam oranı belli oldu mu dördüncü toplantı ne zaman Galeriye Gözat