BIST 9.746
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.420,53
HABER /  GÜNCEL

FETÖ sanığı 3 öğretmene tahliye

ADANA'da FETÖ soruşturması kapsamında bazıları meslekten ihraç edilen 5'i tutuklu 9 öğretmenin yargılandığı davanın görülen duruşmasında 3 öğretmen için adli kontrol şartı ile tahliye kararı verildi.

Abone ol

ADANA'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan 5'i tutuklu 9 öğretmenin yargılandığı davanın duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, sanık öğretmenlerden 3'ünü adli kontrol şartıyla tahliye etti.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet O, Hasan A, Sami K, Uğur A. ve Yalçın K. ile tutuksuz bazı öğretmenler ile avukatları katıldı.

Sanık Ahmet O, savunmasında, Bank Asya'da 2002 yılında faizsiz olması nedeniyle hesap açtırdığını iddia etti.

Nevşehir'deki örgütle bağlantılı kaplıcalarına ise ailece gittiklerini, indirim imkanları sunması nedeniyle tercih ettiğini ileri süren sanık, "Hiçbir soruşturma geçirmemiş olan birisiyim. Delil karartma durumum yoktur. Bahse konu yapıyla hiçbir faaliyette bulunmadım, darbe girişiminde bulunanların en ağır cezayı almaları gerekmektedir. Tahliyemi istiyorum." ifadesini kullandı.

Örgütün kapatılan okulunda öğretmenlik yapan Tülay E. ise telefonunu öğrencilerle birlikte kullandığını belirterek, "Bu telefon kişisel kullandığım bir telefon değildi, öğrenciler de aynı zamanda anne-babalarını arayabiliyorlardı. Ben kesinlikle 'ByLock' isimli bir programı yüklemedim ve kullanmadım, bu programın varlığından medyadan haberdar oldum." diye savunma yaptı.

Diğer sanıklar da yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Ahmet O, Hasan A. ve Yalçın K'nın yurt dışına çıkış yasağı ve pazartesi ile cuma günleri bağlı bulundukları kolluk birimine imza atmak suretiyle adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.