BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hollanda'ya bir tepki daha AK Partili üyelerin hepsi istifa etti

Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun AK Parti'li üyeleri istifa etti. İşte AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın açıklaması...

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun AK Parti'li üyelerinin, istifa ettiğini belirterek, "Özür gerçekleşene kadar Dostluk Grubu'nda bulunmayacağız." dedi.

Elitaş, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Hollanda arasında ortaya çıkan diplomatik kriz sonrasında, Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı "İstenmeyen kişi" ilan ederek, sınır dışı etmesi, konsolosun gözaltına alınması ve Hollanda'nın Türk siyasetçilerine yaptığı diplomatik nezaketsizlik ve çirkinlik sonucunda, AK Parti'li üyelerin Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan istifa ettiğini bildirdi.

Mustafa Elitaş, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkiler düzelinceye ve Türkiye'ye karşı yapılan bu çirkin tavrın giderilmesi için yapılması gereken bütün işlemler ve özellikle de özür gerçekleşene kadar, AK Parti'li üyelerin Dostluk Grubu'nda bulunmayacaklarını kaydetti.