BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ferhat Sarıkaya tanıdık semtte oturuyor

Şemdinli davasının olay savcısı Ferhat Sarıkaya’nın izi bulundu. Kayıp savcının oturduğu yer tanıdık bir semt.

Abone ol

Şemdinli iddianamesine Org. Yaşar Büyükanıt’ı eklediği için Nisan 2006’de meslekten men edilen Eski Van Savcısı Ferhat Sarıkaya, ‘Arınç’a suikastle gündeme gelen Ankara Çukurambar’da çıktı.

Habertürk gazetesi 1402 gündür kayıp olan Şemdinli davasının savcısını buldu. Evi Bülent Arınç’ın evine 700 metre uzaklıkta..

1200 TL kira bedeli olan evi 1 yıl önce kiralayan Sarıkaya ve ailesi sessiz bir hayat sürüyor. Kapıcısı Wolkswagen Passat marka araç kullanan Sarıkaya için “Çok sohbet etmez sadece merhabalaşırız” dedi.

Eşi Kezban Sarıkaya gazetecilere “Rahatsız edilmek istemiyoruz” diye konuştu.

İHRACIMI GEREKTİRMİYORDU

Öte yandan CİHAN'a konuşan Sarıkaya, iWolksvagen araba iddiasını yalanladı. Otomobilini sattığını belirten Sarıkaya, AİHM'e ülkesini mahkum ettirmemek için gitmeyeceğini belirtti..  
 
Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı da kapsayan ve meslekten atılmasına neden olan ''Şemdinli İddianamesi'' hakkında Sarıkaya, ''Ben görevimi yaptım. Hukuk içerisinde iddianameyi hazırladım. İddinamede usul hatası olduğuna yönelik iddialar varsa, bu ihracımı gerektirmiyordu.'' dedi.

ARABAMI SATTIM

Geçimini sağlamak için arabasını sattığını vurgulayan Sarıkaya, mağduriyetini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne götürmeyeceğini, çünkü kendi meselesinden dolayı devletini mahkum ettirmek istemediğini kaydetti.

Devletin yeterince AİHM'den ceza aldığını belirten Sarıkaya, görevden alındıktan sonra Avrupa'ya gittiği iddialarını da yalanladı. "Avrupa'ya her insan gibi ben de gidebilirim" diyen Sarıkaya, genellikle İstanbul ve Ankara'da bulunduğuna dikkat çekti. Bu sürede izlenip izlenmediğine ilişkin soruya Sarıkaya, "Öyle bir duyguya kapılmadım. Öyle bir şey hissetmedim." cevabını verdi.