BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  GÜNCEL

Valilikten TEKEL işçilerine eylem uyarısı

Eyleme hazırlanan TEKEL işçilerine, Ankara Valiliği'nden uyarı geldi. Valilik konfederasyonları da uyarmayı ihmal etmedi.

Abone ol

TEKEL işçilerine destek eylemi yapmaya hazırlanan konfederasyonları Ankara Valiliği uyardı: "Eylem kanuna aykırı." Valilik "Meydana gelebilecek olay ve zararlardan konfederasyonlar sorumlu olacak" dedi.

TÜRK-İŞ, DİSK, Kamu-Sen ve KESK'in ortak kararı ile bugün işçi ve memurlar Ankara'da eyleme hazırlanıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından eyleme katılacaklar, önce Sakarya Caddesi'nde toplanacak sonra TEKEL işçilerinin yanına gidecek, geceyi de çadırlarda geçirecek.

Plan bu, ama Ankara Valiliği girişimi "kanunsuz oturma eylemi ve açık hava toplantısı"na destek olarak niteledi; konfederasyonlara tebligatta bulundu.

Vali Yardımcısı "Fahri Aykırı" İmzalı tebligatta, "Organize ettiğiniz eylem her yönüyle Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırıdır" denildi.

Tebligatta, yasal miting alanlarından birinin talep edilmesi gerektiği belirtildi, bu talebin valiliğe ulaşması halinde değerlendirileceği ifade edildi.

Valilik, "Aksi halde çıkabilecek olaylardan konfederasyonların sorumlu olacağını ve katılanlar hakkında yasal işlem yapılacağını " bildirdi.