BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Abdüllatif Şener durumdan rahatsız!

Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener, yargıdaki son gelişmeler konusunda, ''Bu yanlış, tehlikeli ortamın bir an önce son bulmasını istiyoruz'' dedi.

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Kafkas Kültür Derneğinin Bornova'da bir restoranda düzenlediği geceye katıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şener, parti olarak ülkede birlik ve beraberlikten yana olduklarını söyledi.

Türkiye'de halkın kavgalardan bıktığını, kavga ortamının halkın sorunlarını çözümsüz hale getirdiğini kaydeden Şener, ''Kavga yalnızca siyasetin tepesinde devam etmiyor. Siyasetin bu kavgacı üslubu, kaleleri fethetme arayışları, kurumların da kendi içindeki ihtilaflar, kavgalar ve kurumlar arası kavgalar gittikçe derinleşmekte'' dedi.

Böyle bir ortamın Türkiye'nin dışarıdan yönetilmesi ve yönlendirmesine zemin hazırladığını ifade eden Şener, ''Bu yanlış, tehlikeli ortamın bir an önce son bulmasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Meclisteki gensoru tartışmalarını da değerlendiren Şener, hiç kimsenin hukuk devleti ilkelerini zedeleme hakkının bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Tüm birimlerin ve kamu adına yetki sahibi olan kişilerin görev ve sorumlulukları, görev ve sorumlulukların sınırları bellidir. Habur'daki gelişmeler nedeniyle bu sınırlar aşılmıştır. Bir taraftan müsteşarın, bir taraftan valinin, bir taraftan yargıcın ve savcının görev alanları dışında bulunmaları, bu sürecin Ankara bağlantısıyla birlikte oluştuğu izlenimini ortaya çıkarmıştır.''