BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.411,15
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'ye göre AK Parti hormonlanıyor

Yargıda yaşanan kriz, AK Parti'nin işine mi geliyor? MHP'ye göre yaşanan bu krizin nedeni AK Parti'nin hormonlu oy arayışı!

Abone ol

>MHP Genel Başkanı Faruk Bal, Erzurum'da yaşanan gelişmelerle ilgili kamuoyuna yanlış bilgi aktarılarak manipüle edilmeye çalışıldığını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bal, bunların tamamı külliyen yalan diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Bu iddialarla kamuoyunda neler yapılmak istendiğini anlayabilmek için 2007 yılına gidilmesi gerektiğini söyleyen MHP'li Bal, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce ülkede gerilim yaşandığını ve o dönemde yapılan kamuoyu yoklamalarında AKP'nin oyunun yüzde 30 civarında olduğunu söyledi. Bal, bugün olduğu gibi o dönemde de AKP iktidarında ülkedeki hiçbir sorunu çözülemediğini söyleyerek, "22 Temmuz'da seçim yapıldı ve AKP'nin yüzde 47! Yüzde 30'dan yüzde 47'ye çıkana kadar AKP, seçmenin hangi sorunu çözdü. Bu dönemde, ülkede seçmen eğilimini değiştirebilecek herhangi olumlu bir gelişme yaşanmadığı halde iki önemli olay yaşandı. Bunlardan ilki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Anayasa Mahkemesi'nin 367 kararı ikincisi de e-muhtıra. Şimdi bu iki sorunu aldı AKP, "müslüman bir cumhurbaşkanı seçecektik, seçtirmediler" diyerek vatandaşın din ve vicdani eğilimlerini tahrik ederek bunu oya çevirdi. İşte bu ortaya çıkan durum, Sayın Bülent Arınç'ın ifadesiyle AKP'ye yüzde 15'lik bir oy kazandırdı. İşte bu oy hormonlu bir oydur. Bu hormonlu oy gerilim yaratmanın bir ürünüdür. AKP, bu gerilimle kazanılan oy oranını 2007'de denemiş ve başarmış bir partidir. Şimdi yine seçim sürecine gidiyoruz. AKP, yine bu hormonlu oya talip olmuştur. O zaman din duygularını sömürdü, şimdi de adalet duygusunu sömürmek için harekete geçmiştir." dedi.