BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hamamları Wall Street'te

ABD'nin ekonomi çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal (WSJ), İstanbul hamamlarına geniş yer verdi.

Abone ol

Gazetenin internet sayfasının gezi bölümünde J.S. Marcus tarafından kaleme alınan "Hamam Yenileniyor" adlı makalede, İstanbul'da giderek gelişen "spa" (güzellik ve sağlık merkezi) kültürünün eski Türk hamam geleneklerine döndüğü belirtildi.

İstanbul'da hamam geleneğinin yeni ve modern bir tarzla geri döndüğü belirtilen makalede, beş yıldızlı otellerin ve lüks sağlık kulüplerinin spa merkezlerinde artık dikkat çekici şekilde tasarlanmış hamamların bulunduğu ve hamam kültürüne yeni kuşak müşteri kitlesinin son derece rağbet ettiği kaydedildi.

Yeni tür çağdaş hamamların en gözdeleri arasında "Hotel Les Ottamans'ın, Swissotel The Bosphorus'un ve Four Seasons Otelinin" hamamlarını gösteren yazıda, hamamların artık "vücudun toksinlerden arındığı yeni sağlık merkezleri" olarak görüldüğü vurgulandı.

Yeni tür hamamların mimari tasarımlarının da çağdaş bir yön aldığı, aynı zamanda geçmişin geleneksel mimari çizgilerini de taşıdığı belirtilen yazıda, modern hamam anlayışın İstanbul'un geleneksel hamamlarında da etkisini gösterdiği kaydedildi.

Haberde hayatında hamama hiç gitmemiş genç kuşağın şimdi sağlık için hamamlara ilgi gösterdiği, hatta geleneksel hamamlarda aromaterapi masajlarının yapılmaya başlandığı belirtildi.

Makalede mimar Zeynep Fadıllıoğlu, mimar Sinan Kafadar tarafından tasarlanan hamamlar, Four Seasons Otelinin hamamı ve 300 yıllık Cağaloğlu hamamından fotoğraflara da yer verildi.