BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  SPOR

Fenerden Milana Edu çalımı

Fenerbahçe’nin transfer döneminde Edu’yu Milan'ın elinden kaptığı ortaya çıktı.

Abone ol

100. yıla büyük hedefler ile giren Fenerbahçe’nin transfer döneminde Edu’yu alarak önemli bir başarıya imza attığı ortaya çıktı. Özellikle transfer döneminde Olağanüstü Genel Kurul yüzünden istenen transferlerin yapılamaması yüzünden sarı lacivertli yönetim büyük eleştiri almıştı. Özellikle Anelka’nın gidişinden sonra forvet mevkiine iyi bir golcü arayan Fenerbahçe Sao Paolo’nun golcüsü Ricardo Oliveira ile söz kesmişti.

Ancak İtalya’nın Milan kulübü son anda araya girmiş ve 15 milyon Euro karşılığında golcü futbolcuyu kadrosuna katmıştı. Transfer çalışmalarını daha da yoğunlaştıran Fenerbahçe ise Oliveira’nın Milan’a transfer olmasının ardından İtalyan devinin iki yıldır takip ettiği defans oyuncusunu Edu’yu kadrosuna kattı ve bir anlamda da Milan’ın Oliveira transferine cevap vermiş oldu.

Edu’yu Fenerbahçe’ye getiren iş adamı Celalettin Bilgiç, geçtiğimiz hafta Milan Kulübü’nün Genel Menajeri ve Sportif Direktörü Ariedo Braida ile Milano’da biraraya geldi. Brayda, Bilgiç’i Edu transferinden dolayı tebrik ederken, "Biz iki yıldır Edu’yu takip ediyoruz. İleride çok daha iyi yerlere gelecek. Ama Schevchenko’nun Chelsea’ye gitmesinden sonra önceliği golcü transferine verdik. Oliveira transferine zaman harcadık. Bu işi bitirirken, siz de Fenerbahçe olarak bizim izlediğimiz ve transfer etmeyi düşündüğümüz Edu’yu kadronuza kattınız. Fenerbahçe çok iyi bir transfer yaptı" diyerek Edu’nun önemli bir oyuncu olduğunu ve sarı lacivertli takımın iyi bir transfer yaptığını Cellalettin Bilgiç’e ifade etti.