BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  POLİTİKA

Bakan Çubukçuya bir dizi soru

Anavatanlı Yıldız: Kadınları rencide eden uygulamalara ne önlemler aldınız?

Abone ol

Anavatan Partisi İzmir Milletvekili Serpil Yıldız, son zamanlarda kadınları rencide eden bazı uygulamalarla ilgili hangi önlemlerin alındığını sordu.

Yıldız, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, son zamanlarda kadınlara karşı aşağılayıcı ve rencide edici bir çok olayın basın yayın organlarında yer aldığını belirtti. Bu tür uygulamaların, politikacı ve üst düzey kamu görevlileri tarafından yapıldığına dikkati çeken Yıldız, ''Karısını döven milletvekili için davasını geri aldırttıkları iddiası mevcuttur. Zor durumda kalan kadınımıza sahip çıktınız mı?'' diye sordu.

KARISINA KÖTÜ DAVRANAN SİYASİLER

Kendisi mahiyetiyle yemek yerken eşini yan masaya tek başına oturtan Bakan hakkında ne gibi işlem yapıldığını soran Yıldız, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belbim Genel Müdürünün eşinin düştüğü durum karşısında müdahalede bulunulup bulunulmadığının açıklanmasını istedi. Yıldız, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın cevaplandırması istemiyle sunduğu önergede ise İzmir çevre yolu için 2002-2006 yılları arasında ne kadar ödenek ayrıldığını ve bu ödenekten ne kadar harcama yapıldığını sordu.