BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,01
HABER /  POLİTİKA

Sezer ayakta alkışlandı

ODTÜ'nün yeni yıl açılışına katılan Sezer'i öğretim üyeleri ve öğrenciler ayakta alkışladı.

Abone ol

ODTÜ'nün yeni öğretim yılının açılışına katılan Cumhurbaşkanı Ahmed Necdet Sezer, sık sık siyasetçilere protesto gösterileri gündeme gelen üniversitede öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı. Sezer, konuşmak için kürsüye çıktığında ve konuşmasının bitiminde, salondaki öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Sezer, üniversitelerin çağdaş toplumsal kalkınmanın lokomotifi olduğunu belirterek, öğrencilerin boş inanç ve dogmalardan etkilenmemeleri gerektiğini söyledi. Sezer “Öğrencilere dogmalardan ve boş inançlardan uzaklaşarak akla ve bilime dayalı Atatürkçü düşünceyi örnek almalarını öğütlüyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, üniversitelerin cumhuriyetin devrimci ve çağdaş ruhundan taviz vermeyeceklerine yürekten inandığını söyledi. YÖK’ün hazırladığı strateji raporunun üniversitelerin sorunlarının çözümüne ışık tutacak nitelikte olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, sorunların siyaset üstü bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini belirtti.