BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,83
ALTIN 2.414,87
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'nin transfer ettiği ilk isim

Fenerbahçe önümüzdeki sezon için kolları şimdiden sıvadı. Hatta ilk isimle anlaştı bile... İşte o futbolcu;

Abone ol

Fenerbahçe transfer atağına erken başladı. Önümüzdeki sezon için kolları sıvayan sarı lacivertli yönetimin prensipte anlaştığı ilk isim Diyarbakırspor’un yıldızı Barış Ataş oldu.

Hürriyet'in haberine göre, genç oyuncunun peşine düşülmesinde ise büyük rolü Emre Belözoğlu oynadı. Bu sezon Diyarbakırspor ile oynanan iki maçta da Emre ile kıran kırana mücadeleye girişen ve başarılı olan Barış, milli oyuncunun dikkatini çekti.

Fenerbahçe izleme komitesinin de takibinde olan Barış için Aykut Kocaman ile görüşen Emre, “Bu oyuncuyu alırsak bize büyük faydası olur” dedi. Kocaman durumu Başkan Aziz Yıldırım’a iletti. Yıldırım da Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer ile görüştü ve el sıkışıldı.

TRABZON DA TALİP OLMUŞTU

Fenerbahçe'nin Diyarbakırspor'a bonservis bedeli olarak 1.5 milyon Dolar ödeyeceği iddia edilirken, Barış'ın da menajeri aracılığıyla anlaştığı belirtildi. 14 kez milli olan Barış'a devre arasında Trabzonspor da talip olmuştu.

Diyarbakırspor'la sözleşmesi olduğunu belirten Barış Ataş, her zaman Diyarbakırspor'un çıkarlarını düşündüğünü belirterek, "Fenerbahçe'de oynamak gurur verici bir şey. Fenerbahçe'nin bana talip olduğu öğrendim biraz şaşırdım ve çok heyecanlandım. Gerçekten gurur verici bir olay, Fenerbahçe'nin transfer listesine girmek bile Anadolu takımlarında oynayan futbolcuları heyecanlandırır. Her futbolcunun hayali olduğu gibi benim de hayalim 4 büyüklerde futbol oynamak. Başkanımız Çetin Sümer ve Aziz Yıldırım iki başkan benim için bir görüşme yapmışlar. Görüşmeler devam ediyor. Ayrıntılarını ben de tam olarak bilmiyorum ama prensipte anlaşıldığı duydum. Görüşmeler önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Sezon sonunda serbest kalıp istediğim şekilde gidebilirdim. Ama bunu yapmak istemedim. Çünkü Diyarbakırlıyım ve burada yetiştim. Kulübüme para kazandırmak için sözleşmemi uzattım. Diyarbakırspor'u ligde bırakıp öyle gitmek istiyorum" dedi.