BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Iğdır'da havaalanı heyecanı

Iğdır'da inşa edilmeye başlanan havaalanı bölgede büyük beklenti yarattı. AK Partili Güner inşaatı gezerek Iğdırlılara umut dağıttı.

Abone ol

Beraberinde bir heyet ile havaalanı inşaatında incelemelerde bulunan Milletvekili Ali Güner, Iğdır'ın uzun süredir havaalanına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kendilerinden önce birçok iktidarın havaalanı sözü verdiğini, ancak bu sözü yerine getirmenin kendilerine nasip olduğunu belirten Güner, "Başbakan 22 Temmuz seçimlerinden sonra Iğdır'a bir havaalanı sözü vermişti. Bu da gerçekleşiyor. Havaalanının bitiminden sonra bölgemizde ekonomik alanda daha da iyi gelişmeler olacak. Havaalanındaki çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor, çalışmalar böyle devam ederse normal süreden daha önce açılışı gerçekleşir." dedi.

Merkeze bağlı Küllük Köyü arazisi üzerinde 1993 yılında 16 milyon metrekare alan üzerinde kurulmasına karar verilen havaalanı inşaatının pist, taksrut ve apron yapımı işi, özel bir firmaya, Iğdır Valiliği İl Encümeni'nce 173 milyar 775 milyon 902 bin 113 liraya ihale edilmiş, sözleşmeye göre 30 Kasım 1997 tarihinde bitirilmesi öngörülmüştü. Son süreye göre iş bitim tarihi 2011 yılı Eylül ayı olarak belirlenmişti. Iğdır Havaalanı'nda geçen süre içerisinde pist, apron ve taksirutun kazı işleri, dolgu işlerinin yüzde 80'i, kuşaklama kanallarının yüzde 50'si, temiz su hattının yüzde 90'ı tamamlandı. Başlangıçta stol havaalanı olarak projelendirilen alan, daha sonra askeri ve kargo uçaklarının da inebileceği konvansiyonel bir şekle dönüştürüldü. Iğdır Havaalanı'nda 45x3 bin metre pist, 250x24 metre taksirut, 15x120 metre apron ile hizmet binası ve kuşaklama kanalları bulunuyor.