BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana adaylarının seçim vaatleri

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçimi üçüncü tura kaldı. Seçim öncesi adaylar projelerini anlattı.

Abone ol

Aytaç Durak'ın, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye başkan vekilini seçmek üzere 13 Nisan Salı günü üçüncü kez toplanacak. Oylama öncesi AK Parti, CHP ve MHP adayları projelerini anlattı. Üç başkan adayının da ortak vaadi ulaşım sorununu çözmek.

AK PARTİ ADAYI ÇELİKCAN
AK Parti adayı ve Yüreğir ilçe Belediye Başkan adayı Mahmut Çelikcan, kentin öncelikli sorununun ulaşım olduğunu, hükümetin desteğini de alarak bu sorunu çözebileceğini savundu.
Çelikcan, ''Seçildiğim takdirde D-400 Karayolunda, toptancılar sitesinden hipodroma kadar transit geçişi sağlayacak düzenlemeyi Karayolları ile işbirliği içinde gerçekleştireceğim'' dedi. Çelikcan, ulaşım sorununun çözümünde yıllardır faaliyete geçirilemeyen metronun da etkili olacağını dile getirerek, bu sorunu çözmenin yanı sıra metronun ikinci etabını da kısa sürede başlatıp tamamlayacağını kaydetti.

MHP ADAYI COŞKUNTUNCEL
MHP adayı Fethi Coşkuntuncel de, kentin en önemli sorununun ulaşım olduğunu yineleyerek, şunları kaydetti:

''Milyonlarca dolar harcanan, bitti bitecek denen metroyu artık faaliyete açmak lazım. Adana trafiğini rahatlatacak kavşaklar, alt ve üst geçitleri yapmakta geç bile kaldık. Ancak, göreve seçildiğim takdirde öncelikli konum ulaşım olacak.''

CHP ADAYI ARIKAN
Çukurova Belediye Başkanı ve CHP adayı Yıldıray Arıkan da, başkan vekilliği görevine getirilmesi halinde, bu görevin ne kadar süreceğinin belli olmadığını belirterek, ancak, kısa vadede de olsa başta ulaşım olmak üzere büyükşehir sorumluluğundaki acil sorunlara çözüm arayacağını bildirdi.

İKİ TURDAKİ SEÇİM SONUÇLARI
AK Parti'nin 13, CHP'nin 10, MHP'nin 9 ve bağımsız 2 meclis üyesinin bulunduğu Belediye Meclisi'nde, 7 Nisanda yapılan ilk tur oylamada, AK Parti adayı ve merkez Yüreğir İlçe Başkanı Mahmut Çelikcan'a 12, MHP adayı Fethi Coşkuntuncel'e 11, CHP adayı ve merkez ilçe Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'a 10 oy verilmiş, 1 oy ise boş çıkmıştı. 9 Nisandaki ikinci tur oylamada ise AK Parti adayı 13, CHP adayı 11, MHP adayı ise 10 almıştı.