BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'dan Van'a kardeşlik köprüsü

İstanbul Işık Üniversitesi öğrencileri "Batı'dan Doğu'ya Işıklı'yız" projesi kapsamında Van'da bir köyü kardeş seçti.

Abone ol

İstanbul'da bulunan FMV Işık Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nin desteğiyle, 22'si öğrenci toplam 26 kişiden oluşan gönüllü bir grup, 'Batı'dan Doğu'ya IŞIKLI'yız' isimli bir sosyal sorumluluk projesi başlatarak, Van'ın Başkale ilçesi Işıklı köyünü Kardeş Okul seçti.

Başkale'ye bağlı Işıklı köyüne gelen Işıklı Üniversitesi yetkilileri ve öğrencilerini, köyde bulunan Köy Öğretmeni Fatih Tutar, köylüler ve okul öğrencileri karşıladı.

Proje kapsamında 9 Nisan Cuma günü Van'a gelen konsey, buradaki okulun öğrencilerine kitap, kırtasiye ve giyim malzemesi desteğinde bulundu. 13 öğrencinin eğitim gördüğü Işıklı Köyü için başlatılan projenin öncelikli hedefleri arasında; köy halkında eğitim bilincini geliştirmek, öğrencileri üniversiteye yönlendirmek ve köydeki tek ilköğretim okulunun eksiklerini gidermek yer alıyor.

Yardım yapılacak çocukların tüm eğitim hayatı boyunca takip edilerek destekleneceği projede, ziyaret sırasında aynı zamanda, köyde eğitim gören öğrenciler her yıl aynı dönemde Işık Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından ziyaret edilecek.