BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe kendi evinde zorlandı!

Geçen sezon son maçta şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe rakibi Karabükspor'u konuk ediyor.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe evinde Kardemir Karabükspor'u ağırladı.  Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1 kazanırken, oynanan oyun taraftarı memnun etmedi!

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 2-1 yenerek, zirve takibini sürdürdü.

Lider Trabzonspor'un Bucaspor'u 2-0 yenerek, puanını 36'ya çıkardığı haftada, bu akşam Kardemir Karabükspor karşısında 2-1'lik galibiyet alan sarı-lacivertliler, puanını 30'a çıkararak, liderle arasındaki puan farkını yeniden 6'ya indirdi. Fenerbahçe, Beşiktaş'a 2-1 yenilen 2. sıradaki Bursaspor ile arasındaki puan farkını ise 1'e düşürdü.

Fenerbahçe, bu galibiyetle birlikte ligde son 3 maçından da galibiyetle ayrıldı.

ALEX, İLK KEZ ÜST ÜSTE 5 MAÇTA GOL ATTI 

Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı futbolcusu Alex De Souza, ilk kez ligde üst üste 5 maçta gol atmayı başardı.

Fenerbahçe'de 7. sezonunu geçiren Alex, ligde 11. haftada Eskişehirspor, 12. haftada Gaziantepspor, 14. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 15. haftada Kardemir Karabükspor'a 1'er gol attı. Alex, 13. haftada ise Bucaspor maçında 3 gol atıp ''Hat-trick'' yapmıştı. Brezilyalı futbolcu, böylece ligde ilk kez 5 maç üst üste gol attı.

Alex, Kardemir Karabükspor'a attığı golle ligde gol sayısını 11'e çıkararak, Emenike ile birlikte gol krallığında zirvedeki yerini korudu.

Brezilyalı futbolcu, 90 1. dakikada yerini Semih'e bırakırken, taraftarların alkışları arasında sahayı terk etti.

LUGANO BU SEZON 3. GOLÜNÜ ATTI

Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Diego Lugano, bu sezon 3. golünü Kardemir Karabükspor karşısında attı.

Kardemir Karabükspor karşısında 9. dakikada kafa vuruşuyla fileleri havalandıran Uruguaylı futbolcu, ligin 2. haftasında Trabzonspor, 3. haftada da Manisaspor maçlarında birer gol atmıştı.

Kırmızı kart cezasının ardından sakatlığı nedeniyle geçen hafta forma giyemeyen ve yaklaşık 1 ay sonra ilk 11'de oynayan Lugano, takıma golle döndü.

DEPLASMANDA İLK GOLÜNÜ ATTI

Kardemir Karabükspor'un golcü oyuncusu Emmanuel Emenike, bu sezon deplasmandaki ilk golünü attı.

-KOCAMAN VE ÖZAYDINLI'DAN ALEX'E PLAKET
-KAZIM 3 HAFTADIR KADRODA YOK
-HİDDİNK VE OĞUZ ÇETİN TRİBÜNDE
KARŞILAŞMADAN NOTLAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]



KARŞILAŞMADAN NOTLAR

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçta, sakatlıkları düzelen Emre ve Lugano ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligin 11. haftasında 6 Kasım'da Eskişehirspor maçında sakatlanan ve sağ arka adalesinde yırtık tespit edilen Emre, yaklaşık 1 ay sonra Kardemir Karabükspor maçında forma giydi.

Emre'nin Kardemir Karabükspor maçında takıma dönmesiyle birlikte, son iki haftadır ilk 11'de forma giyen Gökay ise bu akşam yedek soyundu.

Ligde 11. haftada Eskişehirspor maçında kırmızı kart görüp, 3 maç ceza alan Lugano da yaklaşık 1 ay sonra ilk 11'de forma giydi.

Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 3 maçlık kırmızı kart cezası bitmesine karşın sol arka alt adalesinde zorlanma nedeniyle oynayamayan Lugano, Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'deki yerine döndü.

Lugano'nun ilk 11'deki yerine dönmesiyle ligde son 3 haftadır ilk 11'de forma giyen Bekir, Kardemir Karabükspor maçında yedekler arasında yer aldı.

Fenerbahçe'de Bekir ve Gökay'ın yanı sıra Serkan, Selçuk, Semih, Andre Santos ve Dia yedek soyundu.

KOCAMAN VE ÖZAYDINLI'DAN ALEX'E PLAKET

Ligde 12. haftada Gaziantepspor maçında lig tarihindeki 100. golünü atan ve 13. haftada da Bucaspor maçının 1. dakikasında Fenerbahçe'nin lig tarihindeki 3000. golünü kaydederek tarihe geçen Alex'e maç öncesi iki plaket verildi.

Karşılaşma öncesinde saha kenarında düzenlenen törene kızları Maria ve Antonia ile birlikte katılan Alex'e, 100. ve 3000. gol plaketlerini teknik direktör Aykut Kocaman ve kulüp asbaşkanı Murat Özaydınlı verdi. Alex, plaketleri kızlarına verip, Kocaman ve Özaydınlı ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Bu sırada, Türk Telekom tribünde ''Comandante Alex'' (Komutan Alex) yazılı pankart açılırken, sarı-lacivertli taraftarlar ''I love you Alex'' diye Brezilyalı oyuncuya sevgi gösterisinde bulundular.

Kaptan Alex, maç öncesinde seremoniye de kızlarıyla birlikte çıkarken, İstiklal Marşı'na Alex'in kızlarının da eşlik ettiği görüldü. Alex, seremoninin ardından kızlarını öperek uğurladı.

KAZIM 3 HAFTADIR KADRODA YOK

Aykut Kocaman, Kazım'ı bu akşam da 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

Ligin 12. haftasında Gaziantepspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Kazım, son 3 lig maçında kadroya giremedi.

Kazım'ın yanı sıra Bilica, Gökhan Ünal, İlhan, Mert, Okan, Uğur ve tedavileri süren Özer ile Güiza da kadroda yer almadı.

HİDDİNK VE OĞUZ ÇETİN TRİBÜNDE

Fenerbahçe'nin Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçı (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink ve sorumlu yardımcısı Oğuz Çetin de izledi.

Hiddink ve Çetin, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

STAT BÜYÜK ORANDA DOLDU

Fenerbahçeli taraftarlar, Kardemir Karabükspor maçında soğuk havaya rağmen stadı büyük oranda doldurdu.

Kale arkası tribünler tıklım tıklım dolarken, maraton tribününün bazı yerlerinde küçük boşluklar kaldı.

Bu arada, Kardemir Karabükspor taraftarları da İstanbul'da takımlarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık bin Kardemir Karabükspor taraftarı, statta kendilerine ayrılan tribünde karşılaşmayı izleyerek, takımlarına destek verdi.

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI VE GOLLERİ
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

İLK YARIDAN DAKİKALAR

Spor Toto Süper Lig karşılaşmasında Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor karşısında ilk yarıyı 2-0 önde bitirdi.

5. dakikada sağ kanattan çalımlarla Fenerbahçe ceza sahasına giren Emenike'nin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, Volkan Demirel'den dönen topu defans uzaklaştırdı.

8. dakikada sağdan Niang'ın yaptığı ortada, ceza sahası içinde Alex topa ayak koyarken, kaleci Tomic meşin yuvarlağı kontrol etti.

9. dakikada Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor karşısında öne geçti. Ceza sahası dışında hemen sağ çaprazdan Alex'in kullandığı serbest vuruşta, kale önünde iyi yükselen Lugano, yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

18. dakikada Fenerbahçe, Kardemir Karabüspor karşısında farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan Mehmet Topuz'un yaptığı uzun ortada, defansın arkasına düşen topu Alex şık bir tek vuruşla filelere gönderdi: 2-0.

28. dakikada Caner'in ara pasıyla sol kanatta hareketlenen Stoch çalımlarla ceza sahası önüne kadar gelirken, vuruşunda Tomic'den seken topu defans uzaklaştırdı.

29. dakikada sağ kanattan çalımlarla Fenerbahçe ceza sahasına giren Emenike'nin sert şutunda, Volkan Demirel iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

45. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, sağdan Mehmet Topuz'un ceza sahası içine doldurduğu topa kale önünde Niang'dan önce müdahale eden Bülent Bal, meşin yuvarlağı kornere göndererek tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 Fenerbahçe önde tamamladı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

Toto Süper Lig karşılaşmasında Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor'u 2-1 yendi.

47. dakikada Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe karşısında farkı 1'e indirdi. Sağ kanatta topu önünde bulan Emenike, Yobo'ya rağmen ceza sahasına kadar girdikten sonra yerden yaptığı vuruşla uzak köşeden topu ağlara gönderdi: 2-1.

59. dakikada soldan Birol'un ortasında, defansın arkasına sarkan İlhan'dan önce topa müdahale eden Volkan Demirel, tehlikenin büyümesini önledi.

64. dakikada Kardemir Karabükspor ceza sahası içinde oluşan karambolde, ceza yayı üzerinde topu önünde bulan Cristian'ın şutunda meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

81. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında, arka direkte iyi yükselen Cristian'ın kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Tomic'de kaldı.

85. dakikada sol kanatta aldığı topla çalımlarla ceza sahasına giren Dia'nın müsait durumda sert vuruşunda, meşin yuvarlak üstten farklı bir şekilde auta gitti.

87. dakikada Emre'nin ara pasıyla soldan defansın arkasına sarkan Dia'nın çıkardığı topa kale önünde Alex'ten önce ayak koyan Kardemir Karabükspor defansı, önemli bir tehlikeyi uzaklaştırdı.

90 3. dakikada Mehmet Topuz'un ara pasıyla Kardemir Karabükspor defansının arkasına sarkan Semih, kaleciyle karşı karşıya kalırken, oldukça müsait durumda Tomic'i geçemeyerek çok net bir gol fırsatından yararlanamadı.

Fenerbahçe karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.