BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,82
ALTIN 2.412,75
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu'ndan terör eleştirisi

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, hükümeti eleştirdi, seçim barajının adaletsiz olduğunu savundu.

Abone ol

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, seçim barajının adaletsiz olduğunu savundu. Hükümetin terör politikasını da eleştiren Pamukoğlu, partisinden aday olmak isteyenlerin 25 Aralık'a kadar üye olmaları gerektiğini söyledi.

Partisinin Kepez İlçe Başkanlığınca Sine Düğün Sarayı'nda düzenlenen konferansta konuşan Pamukoğlu, genel seçimlerin 12 Haziranda yapılacağını, bu nedenle bütün il teşkilatlarının milletvekili aday adaylarını belirleme çalışmalarını başlattığını söyledi. Partisine mensup olmayan ancak, ülke yönetiminde söz sahibi olmak isteyen vatandaşların da 25 Aralıka kadar genel merkeze müracaat edebileceklerini belirten Pamukoğlu, ''Bunu bildireli 3 gün olmuştu ki, Türkiye'nin her yerinden, Avustralya, Almanya, Kanada dahil 17 müracaat vardı, 'Ben de varım' diye'' dedi.

BDP'lilere ve terör örgütü ele başına tepki gösteren Pamukoğlu, ''Bakın şimdi 'Ben Türk değilim. Niye sizin andınızı söyleyeyim' diyor. Orada bir eşkıya var, talimatlar yağdırıyor. En son 'Dediğimi yapın, yoksa martta size savaş açarım' diyor. Devlet başını dik tutamazsa bu milletin onuru da ayakta duramaz'' dedi.

PAMUKOĞLU'NDAN BARAJ TEPKİSİ

860 bin vatandaşın üye olmak için HEPAR'a müracaat ettiğini ve bunların yaş ortalamasının 18-32 aralığında olduğunu belirten Pamukoğlu, şöyle devam etti:

''Hak ve Eşitlik Partisi oyları bölüyor diyorlar. Siz 70 yıldır hiçbir şey olmadığınız için... MBu ampulü Ankara'ya getiren sizdiniz. Niye bize geliyor bu insanlar? Siz hiçbir şey olamadığınız için bize geliyor. 'Ben hükümet oldum milleti temsil ediyorum) diyorlar ya boş laf. Meclisteki partilerin oy sayısı 18 milyon, Meclise giremeyen partilere giden oy 16 milyon. Bu demokrasi mi?''