BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mısır turizmine köpekbalığı tehdidi

Mısırlı yetkililer, Kızıl Deniz'deki Şarm eş-Şeyh tatil beldesinde bir Alman turistin köpekbalığı saldırısı sonucu öldüğünü açıkladılar.

Abone ol

Mısırlı yetkililer, Kızıl Deniz'deki Şarm eş-Şeyh tatil beldesinde bir Alman turistin köpekbalığı saldırısı sonucu öldüğünü açıkladı.

Geçen hafta bölgede dört kişi benzer saldırılarda yaralanmıştı.

Mısırlı yetkililer, turistlere saldıran iki köpekbalığının yakalandığını söyleyerek, bir süre kapalı kalan plajları yeniden halka açmıştı.

Yetkililer son saldırı karşısında şaşkınlığa uğradıklarını ve bilimadamlarından yardım isteyeceklerini söyledi.

Köpekbalığı saldırılarının, dünyanın en popüler dalış merkezlerinden biri olan Kızıl Deniz'de turizme ağır bir darbe indirebileceği belirtiliyor.

Mısırlı yetkililere göre, köpekbalığı saldırısına uğrayan yaşlı bir Alman kadın, kolunun ve bacağının kopması sonucu öldü.

Mısır Turizm Bakanı Züheyr Garana, "Daha önce bunlar olmazdı. Bu normal değil" derken, uzmanlara göre, köpekbalıklarının kıyılara gelmesinin birkaç açıklaması var.

Bunlardan biri, Kızıl Deniz'de aşırı avlanma.

Diğeri ise geçen ayki bayram sırasında kurbanlık koyun ve inek taşıyan bir Avustralya gemisinin yolculuk sırasında telef olan çok sayıda hayvanı denize atmasının balıkları çekmiş olması ihtimali.

İki hafta önce, kıyıya koyun ölüleri vurmuştu.