BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Fener bayramı göremedi

Fenerbahçe iki farklı öne geçtiği maçta AZ Alkmaar'ın iki golüne engel olamayarak UEFA defterini kapattı

Abone ol

Stat: DSB
Hakemler: Knut Kircher, Harry Ehing, Thorsten Schiffner

AZ Alkmaar: Waterman, Jaliens, Opdam, De Cler, Boukhari, Şota, Molhoek, Dembele, Koevermans, De Zeeuw, Steinsson

Fenerbahçe: Volkan, Appiah, Ümit, Kezman, Tuncay, Tümer, Önder, Alex, Deniz, Lugano, Edu

MAÇ BAŞLADI

Zorlu karşılaşma Alkmaarlı futbolcuların vuruşu ile başladı... Başarılar Fenerbahçe...

2. dakika. Karşılaşmaya her iki ekipte çok temkinli başladı. İlk dakikalarda top Alkmaarlı futbolcuların ayağında. Rakip ekip daha çok kendi yarı sahasında hazırlık pasları yaparak vakit geçirdi.

3. dakika. Alkmaar yarı sahasından Fenerbahçe ceza sahasına hareketlenin Koevermans'ın önüne uzun bir pas çıktı. Ceza sahası çizgisi üzerinden Lugano son anda araya girerek tehlikeyi taçla önledi.

5. dakika. Fenerbahçe yarı sahasından ilk bölümlerde çıkmakta güçlük çekiyor. Alkmaar ağır ağır oyunu Sarı-Lacivertli ekibin yarı sahasına yığdı. Sol kanatta Deniz rakibini indirdi. Atışı De Zeeuw kullandı. Ceza sahasına inen topu savunma kafa ile uzaklaştırdı.

6. dakika. Fenerbahçe sol kanattan rakip kalede Ümit Özat ile etkili oldu. Ceza sahasının çarprazında meşin yuvarlağı rakibinden kurtaran Özat, arka direkte pozisyon alan Kezman'a doğru ortasını yaptı. Alkmaar savunması son anda araya girerek topu çıkarttı.

7. dakika. Fenerbahçe maçın ilk ciddi pozisyonunu Alex ile yakaladı. Hızlı gelişen atakta Tuncay, rakip ceza sahası önünde Tümer'den gelen topu şık bir pasla Alex'in önüne bıraktı. Alex sol çarprazdan ceza sahasına girmeden füze gibi bir şut çıkarttı. Top üst direği yalıyarak auta çıktı.



10. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Maçın ilk dakikaları denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçti. Fenerbahçe'nin sakin ve dengeli futboluna rağmen savunmadan çıkışlarda top kayıpları göze çarpıyor.

13. dakika. AZ Alkmaar, 3-3'lük maçı getirdiği avantajla savunmasında çok dikkatli, ağır bir futbol ortaya koyuyor. Savunmasından Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan uzun toplarla gol arıyor. Bu dakikada Koevermans, ceza sahasına atılan uzun pası altıpas içinde geriye doğru çevirdi. Geriden gelen Alkmaarlı bir futbolcu olsa mutlak gol şansı. Top Fenerliler'in ayağında kaldı,

14. dakika. Alkmaar'ın yine denediği savunmanın arkasına uzun pasta bu kez Dembele topu Lugano'dan kurtardı. Bu futbolcunun ceza sahasına girmeden vuruşu kötü olunca tehlike aut ile sona ermiş oldu.

17. dakika. Fenerbahçe atakta iken sol kanatta top kaybı yaptı. Alkmaar ani atağında Fenerbahçe kalesi büyük bir tehlike atlattı. Sol kanatta meşin yuvarlakla buluşan Dembele, yerden ortasını yaptı. Altıpas içinde kaleye pralele giden topa hiçkimse ayak koyamadı. Fener adına şanslı an.

18. dakika. Hakemin korner kararına itiraz eden Appiah sarı kart gördü.

21. dakika. Fenerbahçe golü Tümer Metin ile buldu. Ani gelişen atakta sağ kanattan bindiren Tümer meşin yuvarlağı ceza sahasında önüne aldığı anda ters köşeye harika bir plase vuruş çıkarttı. Kalecinin uzanamadığı top Alkmaar ağlarıyla buluştu.








Tümer'in harika golüyle Fenerbahçe, Alkmaar deplasmanında 1-0 öne geçti.

25. dakika. Fenerbahçe, Tümer'in harika golüyle Alkmaarlılar'ı şoka sokmuş durumda. Oyunun kontrolü bu bölümlerde Fenerbahçeli futbolcularda. Ekibimizin bu dakikaya kadar en sıkıntı duyduğu taraf ise atakta iken yapılan basit top kayıpları.



29. dakika. Fenerbahçe'de Deniz Barış ikili mücadelede basit bir sarı kart gördü. Hakem kartını kolay çıkartıyor.

30. dakika. Fenerbahçe 2. gole Tuncay ile çok yaklaştı. Son kanattan Alkmaar savunmasının arkasına atılan derin pasa Tuncay hareketlendi. Yıldız futolcu süratle rakip ceza sahasına girip arka direkte bekleyen Kezman'a pasını çıkarttı. Meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı. Tuncay, pasını iyi çıkartabilse mutlak gol şansı...











35. dakika. Fenerbahçe 2. golü Alex De Souza ile buldu. Ani gelişen atakta sol kanattan ceza sahasına sokulan Brezilyalı yıldız önündeki boşluğu iyi kullanarak kaleye karşısına aldı. Alex ceza sahasına girdiğinde Alkmaar kalesine adeta bir füze gönderdi. Bu şutta meşin yuvarlak bir kez daha Alkmaar ağlarına takıldı.



Fenerbahçe, Alex'in golüyle skoru 2-0'a getirdi.

40. dakika. Fenerbahçe, Alkmaar'da harika bir futbol ortaya koyuyor. Kadıköy'de 3-3- berabere kaldığı rakibi karşısında temsilcimiz 2 farklı üstünlüğü yakalamış durumda.



41. dakika. Alkmaar bu dakikada Fenerbahçe kalesine tehkileli geldi. Sol kanatta bir anda bomboş kalan De Zeeuw topla buluştuğu anda yerden şutunu attı. Lugano son anda yatarak tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.

45. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için normal süre sona erdi. Bu ana kadar herşey Fenerbahçe'nin istediği gibi gidiyor. Sarı-Lacivertli ekip kalesinde ciddi bir gol tehlikesi yaşamadan 2 gol bulmuş durumda.

45+1. dakika. Maçın hakemi ilk yarıda daha 1 dakika dolmadan son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe, Tümer ve Alex'in harika golleriyle Alkmaar karşısında ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

46. dakika.Alkmaar ikinci yarıya 2 değişiklikle girdi. Boukhari ve Molhoek yerlerini Yenher ve Martens'e bıraktılar...

47. dakika. Alkmaar bu dakikada Fenerbahçe yarı sahasının sol çarprazından serbest vuruş kullandı. Arka direğe gelen topa Volkan çıktı fakat uzaklaştıramadı. Fenerbahçeli futbolcuların kafasından sekip ceza sahası içinde yükseklik kazanan topu Appiah rövoşata ile uzaklaştırdı

49. dakika. Alkmaar ikinci yarıya baskılı başladı. Fenerbahçe bu dakikaları kazasız atlatmak için savunmasında çok dikkatli oynuyor. Bu dakikada sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına yapılan ortaya Koevermans ayak koydu. Meşin yuvarlak Fenerbahçe kalesinin üzerinden auta çıktı.

54. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Tümer ile köşe atışı kullandı. Ön direke gelen topa Lugano yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

56. dakika. Alkmaar bu dakikata Şota ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan altıpas içine Martens'in kestiği ortadada Fenerbahçe savunması sadece seyretti. Şota'nın uygun durumda ayak koyamadığı top ters taraftan direği yalıyarak auta çıktı. Ekibimiz adına şanslı bir an.



60. dakika. Fenerbahçe 3. gole çok yaklaştı. Alkmaar ceza sahasının önünde kazanılan serbest vuruşu Lugano kullandı. Yerden sert giden topu kaleci Waterman uzanarak köşeden çeldi. Altıpas içinde boşta kalan topa Tuncay ayak koymakta geçikti. Kaleci daha çevik davranarak golü önledi.

62. dakika. Tuncay Şanlı'ya arkadan sert bir faul yapan Steinsson, Alkmaar'dan sarı kart gören ilk isim oldu.



64. dakika.Alkmaar bu dakikada golü Martens ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta yerden atılan pasla ceza sahasında buluşan Martens Deniz'den sıyrıldığı anda Volkan'la karşı karşıya kaldı. Alkmaarlı futbolcu yerden bir vuruşla skoru 2-1'e getirdi.

67. dakika. Fenerbahçe 3. gole Tuncay Şanlı ile çok yaklaştı. Sağ kanattan Lugano rakip yarı sahasında serbest vuruş kullandı. Arka direkte Kezman meşin yuvarlağı altıpas önündeki Tuncay'a kafa ile indirdi. Tuncay boş pozisyondan meşin yuvarlağı üstten auta vurdu.

68. dakika. Fenerbahçe, Alkmaar kalesinde 3. golü arıyor. Sağ kanattan gelişen atakta Kezman topu ceza sahası önündeki Appiah'a kazandırdı. Appiah uzaktan sert bir şut çıkartı. Yerden giden topu kaleci Waterman direğin dibinden uzanarak kornere çeldi.

69. dakika. Kezman'ın topu Appiah'a kazandırdığı pozisyonu avantaja bırakan hakem daha sonra dönüp Sırp yıldıza faul yapan Opdam'a sarı kartını gösterdi. Bu dakikada kullanılan köşe atışında Edu altıpas üzerinde topu önünde bulduğu anda şutunu attı. Meşin yuvarlak yan ağlara takıldı. Fenerbahçe üst üste gollük pozisyonları değerlendiremedi.

72. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Tümer Metin ile köşe vuruşu kullandı. Ön direğe gelen topu Alkmaar savunması kafa ile çıkarttı. Tuncay topun gelişine uzaktan şutunu attı. Yerden giden top sağ kanatta Kezman'ın önünde kaldı. Sırp yıldızın çarprazdan aşırtma vuruşunu kaleci Waterman son anda yükselip kontrol etti.

74. dakika. Alkmaar'da Fenerbahçe'nin rakibi karşısında 2-1'lik üstünlüğü sürüyor. Sarı-Lacivertli ekip bugün iyi bir futbol ortaya koyuyor. Son dakikalara girilirken heyecan gittikçe artıyor.

75. dakika. Alkmaar sağ kanattan tehlikeli bir atak geliştirdi. Ceza sahasına yapılan ortaya altıpas üzerinden Steinsson kafayı vurdu. Top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

77. dakika. Fenerbahçe, Tuncay Şanlı ile Alkmaar kalesini zorladı. Tuncay, kendi yarı sahasından aldığı topla süratle Alkmaar savunmasının arasına daldı. Yaklaşık 50 metre topu süren yıldıız futbolcu ceza sahasını girdiğinda kalecinin üzerinden aşırtma bir vuruş denedi. Waterman üzerine gelen topu yükselerek kontrol etti. Arka direkte Kezman ise bomboş pas bekledi.

80. dakika. Fenerbahçe, 3. golü bu kez Alex ile kaçırdı. Sol kanattan Ümit Özat'ın sürüklediği atakta arka direğe kesilen topu Waterman çıkartamadı. Kaleciden seken topu Alex kafa ile boş ağlara göndermek istedi. Brezilyalı futbolcunun kafa vuruşunda Waterman son anda topu tokatlayarak kornere çeldi. Sarı-Lacivertli ekip bu maçta neler kaçırdı neler. Ekibimiz biraz şanslı gününde olsaydı farkı artırmış olurdu.

81. dakika. Fenerbahçe'de Mehmet Yozğatlı sahaya giren isim oldu. Kenara alınan isim Deniz Barış.

82. dakika. Fenerbahçe, Tümer'in ceza sahasının dışından harika şutuyla bir kez daha Alkmaar kalesini yokladı. Bu şık vuruşta kale direğini yalıyan meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

84. dakika. Alkmaar atağında Koevermans, ceza sahasının dışından şansını denedi. Meşin yuvarlak yerden Volkan'ın üzerine gitti. Bugün pek iş düşmeyen Volkan kapanarak bu topu kontrol etti.

86. dakika. Alkmaar deplasmanında Fenerbahçe 2-1 önde. Artık tura sayılı dakikalar kaldı. Fenerbahçe, son anlar oynanırken kendi yarı sahasına kapanmak yerine hala hücumu düşünüyor.

87. dakika. Alkmaar bu dakikada golü Koevermans ile buldu. Sol kanattan ceza sahasına yapılan ortayı arka direkte iyi takip eden Koevermans, kafayı vurdu. Volkan kapattığı köşeden topu içeri aldı. Bu şok golle şimdi avantaj Alkmaar'a geçti.

Son dakikalar oynanırken maç 2-2 oldu.

90. dakika.
Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma anları olarak 2 dakika işaret etti.