BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

Örümcek avı tamamlandı

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ”Örümcek Avı” adı verilen operasyonda 21 kişi tutuklandı

Abone ol

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ve ”Örümcek Avı” adı verilen soruşturma kapsamında gözaltına alınan biri kadın 21 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, narkotik ve psikotrop madde kaçakçılığının uluslararası nakil yolu üzerinde bulunduğu bildirilen şehirde, bazı çıkar gruplarının gençliği uyuşturucuya alıştırarak, zehirlemekte olduğu ifade edildi.

Bu kapsamda Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca “Örümcek Avı” adıyla soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
Soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda “suç işlemek için örgüt kurmak, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti yapmak” suçlarına karıştıkları tespit edilen S.T, M.B, R.A, H.Ç, S.C, E.K, Ö.U, U.A, A.Y, Ş.B, M.T, A.D.B, S.U, Y.Ö, Y.A, M.M, M.P, M.E, B.A, A.T ve Ü.U'nun gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan biri kadın 21 kişinin ev ve iş yerleri ile otomobillerinde yapılan aramalarda muhtelif cins ve miktarlarda sentetik hap ile esrar maddesi ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, “kendi aralarında bir örgütlenme içerisine girdiklerinin değerlendirildiği” belirtilen 21 kişinin çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandığı bildirildi.