BIST 10.221
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.406,17
HABER /  SPOR

Alkmaar-Fener maçından notlar

Fenerbahçe, UEFA Kupası 3. tur rövanşında Hollanda'nın AZ Alkmaar karşısına 3 farklı isimle çıktı

Abone ol

Fenerbahçe, UEFA Kupası 3. tur rövanşında Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla deplasmanda yaptığı mücadeleye, ligde son olarak Sakaryaspor ile yaptığı maçın 11'inden tek değişikle sahaya çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 18 Şubat Pazar günü Sakaryaspor'u 1-0 yendikleri karşılaşmanın ilk 11'inde forvet mevkiinde değişiklik yaparak Semih'in yerine Kezman'a görev verdi. Hollanda ekibiyle yapılan ilk maçta kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Kezman, rövanşta takımdaki yerini aldı.

-İLK MAÇA GÖRE DEĞİŞİKLİKLER-

Rövanş mücadelesinde Fenerbahçe 14 Şubat'taki ilk maça göre ilk 11'inde 3, AZ Alkmaar ise 2 değişiklikle sahaya çıktı. Fenerbahçe'de sakatlıkları nedeniyle ilk maçta forma giyemeyen Önder ve Lugano ile kart cezalısı Kezman bu kez kadrodaki yerini aldı. Sarı-lacivertli ekipte ilk maçta ilk 11'de yer alan Mehmet, Uğur yedekler arasında yer bulurken, Deivid kart cezalısı olduğu için Hollanda'ya getirilmedi. AZ Alkmaarda ise ilk maçta hastalığı nedeniyle forma giyemeyen Şota ile kart cezası nedeniyle oynayamayan Opdam, rövanşta Fenerbahçe karşısında takımdaki yerlerini aldılar.

-TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI-

Fenerbahçe'yi AZ Alkmaar deplasmanında taraftarı yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertliler için ayrılan tribündeki yerini alan tarftarlar, tezahüratlarla, zorlu mücadelede takımlarına destek oldu. Fenerbahçe tribünü için satılan biletler tükendiği için çok sayıda taraftar, AZ Alkmaar tribününden bilet aldı. Sabah saatlerinden itibaren bilet arayan bazı gurbetçi taraftarlar, karaborsa satış yapan kişilerin 25 Avro'luk biletler için 350 Avro'ya varan fiyatlar istediklerini belirtti. Karşılaşma için Hollanda'nın yakın çevresindeki ülkelerden de taraftarlar Alkmaar'a gelerek Fenerbahçe'ye destek verdi.

Taraftarlar, maç öncesi takım ısınırken futbolcuları tribünlere çağırarak moral vermeye çalıştı. Öte yandan, basın tribünündeki yer sıkıntısı çözülürken, maçı stadın kapalı bir bölümünde televizyondan izlemek zorunda kalacak basın mensupları da tribüne alındı. Bu arada, 17 bin kişilik stadın ise tamamı doldu.
-ŞOTA'NIN 34. YAŞ GÜNÜ-

Daha önce Türkiye'de Trabzonspor forması giyen Gürcü futbolcu AZ Alkmaarlı Şota, Fenerbahçe maçının olduğu bugün 34. yaş gününü kutladı. Şota, 34. yaş gününde takımıyla Fenerbahçe karşısında zorlu bir maçta farklı bir heyecan yaşadı.