BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  MEDYA

İzmirli gazetecilere ödül

İzmir Ticaret Borsası (İZTB) 15. Gazetecilik Yarışmasında ödül alan gazeteciler belirlendi

Abone ol

Ekonomi basınını teşvik etmek, başarılı çalışmaları ödüllendirmek, Türk tarımıyla borsacılık sistemine ilişkin sorunları ve önerileri bir arada ele almak amacıyla düzenlenen İzmir Ticaret Borsası Gazetecilik Yarışması'nın on beşincisi sonuçlandı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Necati Bahçeci, TRT İzmir Haber Müdürü Cengiz Güven, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Sinan Doğan, Hürriyet Ege Yazı İşleri Müdürü Nedim Bubik, Yeni Asır Gazetesi Yazarı Ahmet Yazıcıoğlu, Ticaret Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ahmet Tükel ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi'den oluşan yarışma jürisi, 2006 yılında yayımlanan gazete, dergi, ajans ve televizyon eserlerini değerlendirdi.

Haber dalında, Dünya gazetesinden Sedat Alp ''Üretici Sepet Modeli ile zarar riskini azaltıyor'' haberiyle birinci, Anadolu Ajansı muhabiri Tolga Albay ''Fıstık gibi bütçe'' haberiyle ikinci, Yeni Asır gazetesinden Murat Şahin ise ''İzmir'in borsası krizde de yükseldi'' haberiyle üçüncü oldu.

Dünya gazetesinden Ahmet Usman mansiyon alırken, Doğan Haber Ajansı'ndan Arzu Çetik ise jüri özel ödülüne layık görüldü. Araştırma-inceleme-röportaj dalında İzmir Life'dan Deniz Çaba Şan birinci, Ticaret gazetesinden Seda Gök ikinci, Dünya gazetesinden Ahmet Usman üçüncü olurken, Gözlem gazetesinden Serkan Aksüyek mansiyon aldı. Yarışmanın ödülleri, daha sonra belirlenecek bir tarihte sahiplerine verilecek.