BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.465,31
HABER /  GÜNCEL

Felaket bölgesine özel araçla gidecek

Başbakanlığa alınacak araçlar içinde 12’si özel. Bunlardan 4 tanesi de felaket bölgelerine yapılacak geziler için özel olarak dizayn edilecek.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın kullanımı için bu yıl alınacak araçlar arasında 4 tanesi özel öneme sahip. Başbakanın olası deprem,sel gibi felaketlerde; afet bölgelerine yapacağı gezide kullanılmak üzere özel olarak dizayn edilecek 4 aracı olacak. Erdoğan bu tür gezilere giderse bu araçları kullanacak. Araçlar afet bölgelerinde hareket kabiliyeti olması için güçlü, 4 çekerli ve özel donanımlı olacak.

2009’da Başbakanlığa 29 araç alınacak. Bu araçlardan 8’i ‘özel donanımlı güvenlik aracı’ olacak. Başbakanlığın kritik gezilerinde bu 8 araç kullanılacak. Özel donanımlı araçlardan 4’ü ise deprem, sel gibi acil durumlarda kullanılmak üzere özel olarak dizayn edilmiş araç olacak.

Başbakanlık bütçesi üzerindeki Komsiyon toplantısında araçlar hakkında bilgi veren Devlet Bakanı Nazım Erken, “29 araç için 2.345 milyon YTL ayrıldı. 12 araç 4x4 niteliğinde özel makamlarda kullanılmak üzere alınacak. Bunun 8’i özel donanımlı güvenlik amaçlı olacak. 4’ü ise acil durumlarda kullanılmak üzere dizayn edilecek” dedi.