BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,68
ALTIN 2.397,39
HABER /  GÜNCEL

Fazıl Saya kucak açtı

Kültür Bakanı Günay: "Fazıl Say'la görüşeceğim, sanıyorum kucaklaşacağız."

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'den ayrılabileceği yönündeki açıklamasıyla tartışmalara neden olan piyanist Fazıl Say'ın bu ifadelerini kırılganlıkla yapmış olabileceğini belirterek ünlü sanatçıyla yüzyüze görüşüp kucaklaşacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen 'Mevlana'dan Esinler' konserine katıldı. Program öncesi basın mensuplarının Fazıl Say'ın açıklamalarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Günay, bunların bir kırılganlıkla söylenmiş sözler olabileceğini kaydetti.

Günay, "Böyle bir açıklama yapmamış olsaydı çok sevinirdim. Umarım önümüzdeki günlerde nedenini anlarız. O da bunu telafi eder. Hiçbir sanatçıya 'ben ülkemi terk edeceğim' demek uygun düşmüyor. Bir kırılganlık, kişisel bir bunalım halinde söylenmiş olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de kimsenin gitmesini gerektirecek bir neden yok. Hepimiz bu ülkede elele kolkola güzellikle, sanatçılarımızın yaptığı güzellikleri alkışlayarak birlikte yaşayabiliriz." diye konuştu.