BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.401,79
HABER /  GÜNCEL

Vurduk ama kimi!

Sınır ötesi operasyonda hedeflenen neydi, ne oldu? Uzmanlar operasyonun bu yönünü tartışıyor.

Abone ol İNTERNETHABER

Eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal sınır ötesi harekatın çözüm olmayacağın öne sürmüş ve "Siz bombalarken teröristler yerin 20 metre altında saz çalıp eğleniyorlar" demişti...

Peki bu sınır ötesi operasyonda da öyle mi oldu?
Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Kanal D Ana haberde bu değerlendirmeyi kısmen doğruladı ama operasyonu "başarılı" olarak tanımladı.

Kuloğlu, "Operasyon sırasında teröristler mağarada saz mı çalmıştır" sorusuna, "Teröristlerin saklanması mümkün ama ben bu operasyonun büyük zaiyat verdirdiğini düşünüyorum. Tesisleri vuruldu. Helikopterlerle özel kuvvetler nokta operasyonları yaparak kaçış yollarını tıkayıp, imha edilebilir" yanıtını verdi.

Kuloğlu başarının ölçüsünü de "3.5 saat hedef üstünde kalınması başarının ölçüsüdür" sözleri ile ortaya koydu.

Kendisi de emekli bir pilot olan Kuloğlu, operasyonun nasıl gerçekleşmiş olabileceğini şöyle aktardı; "50 uçağın aynı anda bombardımana katılması mümkün değil. Filolar halinde ve birbirini takip eden düzen içinde bu taarruzlar gerçekleşmiştir."

Üç kamp ile Kandil'deki hedeflerin vurulduğuna dikkat çeken Kuloğlu, "Belli ki o bölgelerde tesis ve lojistik yerler var. Bu tesis ve lojistik yerlere büyük zarar verilmiştir. PKK'lılar var mıdır? Ne kadar zaiyat verdiler bilemeyiz... Ama lojistik imkanları çökmüştür" dedi.