BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.398,41
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejad kafa buldu

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ABD'ye teslimiyetçi dedi

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD istihbaratının İran'ın nükleer programına ilişkin açıkladığı raporun "Washington yönetiminin İran karşısında teslimiyet bildirisi olduğunu" söyledi.

Devlet televizyonundan halka seslenen Ahmedinejad, nükleer programa ilişkin bilgi verirken ABD istihbarat raporuna da değindi ve "Bu rapor aslında İran karşısındaki bir teslimiyet bildirisiydi" dedi.

Raporu, Washington yönetiminin İran'a karşı yanlış tutumumu değiştirmesi yönünde atılmış bir adım olarak gördüklerini ifade eden Ahmedinejad, raporun bazı eksikliklerine rağmen ileriye atılmış bir adım olduğunu kaydetti.

Raporun ABD yönetimi ve Batılı müttefiklerini "şok ettiğini" öne süren Ahmedinejad, "nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunu teyit eden rapordan memnun olduklarını" belirtti.

Ahmedinejad, raporu daha önce de "İran'ın zaferi" olarak nitelendirmişti.

Ahmedinejad, uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurmadıkları için BM Güvenlik Konseyinin daimi üyelerince yürütülen yeni yaptırım kararı çalışmaları konusunda da, böyle bir girişimin karşı tarafa pek fayda sağlamayacağını savundu.

Yeni bir yaptırım kararı beklemediklerini ifade eden Ahmedinejad, "İran'la işbirliği yapmaları her iki tarafın da yararına olur. Ancak bundan İran'dan çok onlar kazançlı çıkacak" diye konuştu.

Televizyon konuşmasında iç sorunlara da değinen Ahmedinejad, son zamanlarda sıkça şikayet edilen pahalılık ve artan enflasyonun nedeninin dolardaki aşırı değer kaybı ve likidite fazlası olduğunu söyledi.