BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Fazıl Say için ne dediler

Fazıl Say'ın sözleri gündeme bomba gibi düştü. Peki sanatçılar ne diyor?

Abone ol

Elif Şafak: Bir memleketi sevmek onun insanlarını gönlüne alabilmeyi gerektirir. Esas mesele farklılıklara küsmek değil, farklılıklarımızla beraber yaşamayı öğrenmek.

Komet:
Şimdiye kadar Türkiye'yi terk etmeyi düşünmedim. 1979-1984 yılları arasında gelmedim Türkiye'ye. Sonrasında yaşanan siyasi gelişmeler de bana ülkeyi terk etmeyi düşündürtmedi. İnsan baskıyla karşılaşırsa çeşitli durumlarda tavır alabilir tabii. Fazıl Say'ın ülkesini çok sevdiğini de biliyorum.

Zülfü Livaneli: Fazıl Say gibi uluslararası bir sanatçımız Türkiye'yi terk etmeyi düşünüyorsa, onun bu açıklamasını Türkiye'ye bir uyarı olarak değerlendiriyorum. Onun "onlar kazandı" duygusuna kapılması çok önemlidir. Milyonlarca yurtsever ve üzgün insan bu duyguyu çok iyi biliyor.

Yelda Reynaud: Olaylara her zaman pozitif bakıyorum. Bu ülkenin gerçeği buymuş ve ortaya çıktığına seviniyorum. Kendimize, "Biz çok aydınız, cumhuriyet var" diye daha ne kadar yalan atacaktık ki? Herkesin bir arada yaşamasından yanayım. Ülkeyi terk etmeye kalkmak, haklarımızı devretmek anlamına gelecek.

Bedri Baykam: Açıklamasını okurken ister istemez şunları düşündüm: Siz siyasetle uğraşmazsanız, bir gün gelir siyaset sizinle uğraşır. Bir kısım insan geç de olsa uyandıysa, bugün burada mücadeleye başlamayı ve geçmiş pasifliklerini topluma unutturmalarını göze almalarını bekliyorum. İlgisizlikleriyle bu hale gelmesinde sorumluluk payı aldıkları bir ortamı terk edip gitmek çare değil.