BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  POLİTİKA

Fatih Erbakan’dan ‘Gaziler Günü’ mesajı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yayımladığı ‘Gaziler Günü’ mesajında, “Terörle mücadele esnasında yaralanmış olup Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde belirtilen şartlara uymadığı gerekçesi ile gazilik ünvanı verilmeyen, gazi sayılmadığı gibi sağlık durumu çalışmaya uygun olmadığı için sözleşmeleri feshedilen kahramanlarımızın bir an önce gazilik ünvanına kavuşturulması gerekmektedir.” dedi.

Abone ol

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatih Erbakan, 19 Eylül Gaziler Günü mesajında, vatan uğrunda kanını döken gazilerin devletlerinden haklı beklentileri olduğunu ifade etti.

‘Gazilerimizin verdiği haklı mücadelenin yanındayız’

Vatan uğrunda, aziz milletimizin selameti uğrunda gazilik şerefine nail olan tüm kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik eden Erbakan, gazilerin hak kaybına uğrayanlarının verdiği mücadelenin yanında olduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bizleri bu topraklarda, milli ve manevi değerlerimizle bir arada tutarak bugünlere getiren ruh; gaza, şehadet ve gazilik ruhudur. Ülkemize içten ve dıştan gelen tehditlere karşı göğsünü siper etmiş ve bu uğurda gazi olmuş Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin, Jandarmamızın ve Emniyet Güçlerimizin teröre karşı ortaya koyduğu mücadele ve 15 Temmuz’da gazi milletimizin gösterdiği direniş, bunun en açık ispatıdır. Yeniden Refah Partisi olarak, şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan bu ruhu, bizler de Gazi Meclisimizde temsil etmeye gayret ediyoruz. Bizler de gazilerimizin hasletlerini örnek alarak vatanımıza ve milletimize faydalı olma gayreti içerisindeyiz. Bu vesile ile vatanımızı müdafaa ve hizmet esnasında şehit ya da gazilik mertebesine ulaşıp ahirete irtihal etmiş olan kahramanlarımıza Yüce Allah’tan rahmet; hayatta olanlara sağlık, sıhhat ve refah diliyoruz. “

‘Gazilerimizin yaşam konforlarının artırılması için gerekli düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir’

“Gazilerimiz, bugün birçok probleminin çözümsüz kaldığını ifade etmektedir. Yeniden Refah Partisi olarak gerek muharip gazilerimizin, gerek terör gazilerimizin ve gerekse 15 Temmuz gazilerimizin yaşam konforlarının artırılması ve hak kaybına uğramamaları için mücadele ettiğimizi ifade ediyoruz.

Bu amaçla 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21. Maddesinde tanımlanan hakların iyileştirilmesi başta olmak üzere, eğitim yardımlarının artırılması, konut edinme ve araç alımıyla ilgili kolaylaştırıcı düzenlemelerin yapılması, gazilerimize ve şehit-gazi yakınlarına istihdam olanaklarının artırılması, herhangi bir ayrıma gitmeksizin tüm gazilerimize eşit hakların tanınması gibi düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

Yeniden Refah Partisi olarak, üzerimizde hakları olduğunu bildiğimiz gazilerimizin ve şehit-gazi yakınlarının, Genel Seçim Beyannamemizde yapacağımızı belirttiğimiz Meclis çalışmaları ile yanlarında olduğumuzu ve sorunlarının takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz.”