BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Fakirlik insanları aptallaştırıyor

Günlük yaşamda parasını yetiştiremeyen insanların düşünme yeteneği bloke ediliyor

Abone ol

Amerika'da  yayınlanan Science adlı derginin yaptığı araştırmaya göre, günlük yaşamda parasını yetiştiremeyen insanların düşünme yeteneği bloke ediliyor ve bu kişiler giderek aptallaşıyor.

Almanya’da Bild gazetesinin yaptığı haberde yer  alan bilgilerde, uzun süren  araştırmanın sonuçlarına göre, sürekli faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünen insanlar belirli bir  dönemden sonra kendilerini psikolojik olarak negatif bir atmosferin  içinde buluyor ve düşünme yetenekleri giderek bloke oluyor.

Bilim insanları kontrolünde para problemi yaşamayan ve sürekli borçlu olan insanları uzun süre  gözleyerek yapılan araştırma, parasızların zekâ düzeylerinin yüzde 13 oranında azaldığını gösterdi. Yeterli parası olan ve faturalarını zamanında ödeyebilen insanlar, günlük yaşamın diğer alanlarında daha dikkatli ve problem çözmede daha yetenekli oluyorlar.

Sicence  dergisi bu araştırmanın  ardından fakirliğin birçok  sosyal ve psikolojik problemi de beraberinde getirdiğinin bir  kez daha anlaşıldığını duyurdu.