BIST 10.007
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,58
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Buldan'dan hükümete uyarı!

BDP'li Pervin Buldan, hükümeti önümüzdeki günlerce açıklanacak paket için uyardı.

Abone ol
Van'da BDP'liler, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde 'Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için başlatılan sürece ve hükümetin yasal ve anayasal değişiklikler konusunda atması gereken adımlara dikkat çekmek' için miting düzenledi. Pervin Buldan, barıştan yana olduklarını söyledi önümüzdeki hafta açıklanacak paketle ilgili hükümeti uyardı.
 
Saat 16.00'da Altaylı Parkı'nda başlayan mitinge, BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP'li Belediye Başkanları, çevre il ve ilçelerdeki BDP örgütü temsilcileri ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Miting alanına gelenler, polis tarafından arandıktan sonra alana alındı. Polis helikopteri miting boyunca alan üzerinde sürekli uçtu. Yapılan saygı duruşu sonrası sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılırken, Öcalan posterleri ve PKK flamaları açıldı. Selamlama konuşmaları sonrası BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, parti otobüsünün üzerinden toplanan kalabalığa hitap etti.

'SAVAŞI DEĞİL BARIŞI HAYKIRIYORUZ'

Bazı kesimlerin savaş çığırtkanlığı yaptığını söyleyen Buldan, Suriye ve Mısır'da kardeşin kardeşi öldürdüğünü söyledi. Buldan, "Bu coğrafyada kanın akmasını istiyorlar. Mısır ve Suriye'de dışardan insanlar girip kan akıtmıyor. Orada kardeş kardeşi katlediyor. Tıpkı 40 yıldır Türkiye'de olduğu gibi. Savaşı değil barışı haykırıyoruz. Suriye'de savaştan yana olmadığımızı Rojava halkıyla birlikte olduğumuzu haykırıyoruz. Rojava'da kazanımlar rahatsız ediyor. Rojava'ya müdahale tüm Kürtleri ayaklandıracaktır. Bu yüzden Roojava'nın yanında olmalıyız. Ortadoğu'da barıştan, hukuk ve adaletten yanayız" dedi.

'SİLAHLA BARIŞI GETİREMEYİZ'

Başlatılan çözüm sürecinin ardından 9 aydır kanın akmadığını belirten Buldan, hükümetin barış için biran önce adım atmasını istedi. Buldan, şöyle devam etti:
 
"9 aydır ne bir gerilla, ne bir polis, nede asker cenazesi gelmemiştir. Kimse ağlamamıştır. Bundan dolayı hükümetin adımları atmasını birkez daha tekrarlıyoruz. Amacımız, çabamız gerçek bir barış ortamını sağlamaktır. Bu böyle bilinsin. Bir paketten söz ediliyor. Bu paketin içinde neler olduğunu bilmiyoruz. AKP tek başına bir paket hazırlamış. 1 hafta sonra açıklayacak. Tek başına hazırlanan bir paket çıkarılamaz. Türkiye'ye barış getirilecekse Türkiye'de yaşayan halkların bu paketin içeriğinden haberli olması gerekir. Tek başına hazırlanan bir paket ne barış nede adaleti getirir. Anadilde eğitim olmadan barışı kabul etmeyeceğiz. Bu kürtlerin hakkıdır. KCK'lıların ve hasta mahkumların tahliyesini istiyoruz.  Barış zordur. Barış savaş süreçlerinden daha  zordur. AKP hükümeti barışı altın tepside bize sunmayacaktır. Alanlarda mücadelemize devam edeceğiz. Silahla barışı getiremeyiz. Silahla mücadele bitti. Dilimizle mücadele edeceğiz. Barış yakındır."
Miting yerel sanatçıların konseriyle son buldu.