BIST 9.963
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.435,95
HABER /  DÜNYA

Kerry: Rusya bize inanmadı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry: Rusya’ya kanıtları sunduk, ancak bize inanmadılar dedi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye hükümetinin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığına dair kanıtları Rusya’ya sunduklarını, ancak Moskova’nın kendilerine inanmadığını ve ikna olmadığını açıkladı.

ABC televizyonuna demeç veren Kerry, “Rusyalılara bu konuda onlar için bir bilgilendirme toplantısı düzenlemeyi teklif ettik. Hatta Rusya’ya kendi insanlarımızı göndererek son olaylara ilişkin kanıtları sunduk. Ancak Moskova, buna inanmamayı veya en azından açık bir şekilde tanımamayı tercih etti.” dedi.

ABC televizyonunda Kerry’nin katıldığı Suriye konulu programda Rusya’nın tutumu da konuşuldu. Sunucu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye ordusunun kimyasal silah kullandığı iddialarının “çatışmaya diğer ülkeleri çekmek isteyenlerin provokasyonu” olduğuna ilişkin sözlerini yorumlamasını istedi. ABD Dışişleri Bakanı, “Bu konuda yeterli kanıtların olduğunu düşünüyorum. Rusya Devlet Başkanı onları göz ardı etmeyi tercih ediyorsa, bu onun seçimi. Ancak ABD ve dostları sunulan kanıtlar temelinde karar almalı.” yorumunda bulundu.

Öte yandan Kerry, Cenevre uluslararası konferans yoluyla dâhil Suriye’de siyasi çözümü elde etmek için Washington’un Moskova ile çalışmaya devam etmek niyetinde olduğunu doğruladı. “Bu bizim en yüksek önceliğimizdir, tüm çabalarımızın başlıca hedefidir.” diyen ABD Dışişleri Bakanı, sonuç itibariyle bu çatışmanın askeri çözümünün olamayacağını, çatışmanın sadece politik müzakerelerle sonlandırılabileceğini ve Başkan Barack Obama’nın bu görüşe bağlı olduğunu vurguladı.