BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Evcil cezaevinde saltanat yaşamış

Nesim Malki cinayeti davası sanığı Erol Evcil'in cezaevinde 'saltanat' hayatı yaşadığı ortaya çıktı

Abone ol

Malki cinayeti tetikçisi Mehmet Sümbül'ün Hizbullah'a katılmasından sonra örgütün çöktüğünü ve bu durumun kendisine yaradığını vurgulayan Evcil'in, hakkındaki raporların içeriğini öğrenmek için BDDK murakıbından yardım aldığı da saptandı. 210 kişi hakkında 'çete' davası açan Bursa Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamedeki önemli bazı bölümler şöyle:

Evcil, 'banka' diye söz ettiği, gizli ortağı, Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı'ya gönderdiği bir mektupta, Mehmet Sümbül'den 'MS' diye söz etti. Sümbül'ün kendisini sattığını ama Hizbullah'a katılarak kazdığı kuyuya düştüğünü, böylece örgütün de çöktüğünü anlatan Evcil, Hizbullah'ın çökmesinin cezaevinden erken çıkmasını sağlayacağını vurguladı.
Evcil, 'Abin' diye imzaladığı bir mektubunda, cezaevinde 40 bin mark harcadığını, 20 binini de rüşvet olarak dağıtarak silah ve telefon getirttiğini anlattı.

Gazete patronu olacaktı

Evcil, 'katil' ve 'mafya' imajını yıkmak için gazete sahibi olmayı istedi. Kayapalı ile birlikte Bursa'da bir gazete çıkarmaya çalıştı.
Evcil, birlikte hareket ettiği Çakıcı için 'ömür boyu garanti finansör', Çakıcı da Evcil için 'hayat sigortası' anlamına geliyor.
Evcil'in sanatçı Ebru Gündeş'le telefon görüşmesi yaptığı anlaşıldı.
Evcil'in, Malki cinayetinin diğer tetikçisi, firari Oğuz Işıklı'ya gönderilmesi için ağabeyi Zeki Işıklı'ya para verdiği de saptandı.
BDDK murakıbı Ahmet Beyaz'ın da Evcil'in adamlarına, soruşturmalar hakkında bilgi verdiği anlaşıldı.