BIST 10.151
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.407,83
HABER /  GÜNCEL

Böyle olur İlahiyatın Kızları

Antalya'da bir lisede öğretmenlik yapan İlahiyat mezunu öğretmenin şiiri tartışma yaratacak.

Abone ol

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Necati Ocakcı ’Çakıl Taşları’ isimli kitabındaki dini mesajlı şiirleriyle dikkatleri çekiyor. İlahiyat fakültesi mezunu Ocakcı ’İlahiyat’ın Kızları’ isimli şiirinde bu okulda okuyanları ’flört bilmezler, her erkeğe sırıtmazlar, boşa vakit çürütmezler’ diyerek övüyor.

ANTALYA Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlák Bilgisi öğretmeni olan, öğretmen açığı nedeniyle Hacı Dudu Mehmet Gebizli Anadolu Lisesi’nde de felsefe grubu (Felsefe- Psikoloji- Sosyoloji- Mantık) derslerine giren Necati Ocakcı’nın bir süre önce yayınlanan ’Çakıl Taşları’ adlı kitabındaki bazı şiirleri tartışma konusu oldu.



Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan 53 yaşındaki Necati Ocakcı’nın kitabında, bazıları dini mesajlar içeren, çeşitli konuları ele aldığı yaklaşık 80 kadar şiir bulunuyor. ’İlahiyat’ın kızları’, ’Sensin Allah’ım’, ’Şişedeki Şeytan’ gibi başlıklar taşıyan bazı şiirlerde verilen mesajlar dikkat çekiyor. Necati Ocakçı’nın ’İlahiyat’ın kızları’ şiirindeki mısralarda gülmek, gezmek, berbere gitmek, flört yapmak aşağılanırken, bunları yapmayan kızlara övgüler yağdırılıyor.

DERSE GİRMEMELİ

Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Zeybek, amacı sorgulamak olan felsefe dersine, sorgulamayı reddeden din dersi öğretmenlerinin girmesinin doğru olmadığını savundu. Talim ve Terbiye Kurulu’nun Mayıs 2006’da çıkan 2584 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayınlanan 133 sayılı kararı hatırlatan Kadir Zeybek, buna göre din bilgisi öğretmenlerinin felsefe grubu derslerine giremeyeceğine dikkat çekti.

Talim ve Terbiye Kurulu kararında "Felsefe grubu derslerine maaş karşılığı girecek öğretmenler, felsefe bölümü mezunları ve sosyoloji bölümü mezunlarıdır. Bu derslere ücret karşılığında girecek öğretmenler de yine bu iki bölümün mezunları olabilir" deniliyor.

MÜDÜR SAVUNDU

Hacı Dudu Mehmet Gebizli Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Karakaş, felsefe grubu derslerine giren iki kadın öğretmenin hamilelik nedeniyle izinde olduklarını belirtti. Karakaş, "Boş geçen Felsefe dersini kadrosu Antalya Anadolu Lisesi’nde bulunan Din Kültürü ve Ahlák Bilgisi dersi öğretmeni Necati Ocakcı’ya verdik. Antalya İmam Hatip Lisesi’nden gelen iki öğretmen arkadaşımız da okulumuzda psikoloji derslerine giriyor" dedi. Din Kültürü ve Ahlák Bilgisi öğretmeninin felsefe derslerine girebileceğini ileri süren Mehmet Karakaş, "Felfese din kültürünün yan branşı sayıldığı için ücret karşılığı öğretmen bu derse girebilir, bir engel yok" diye konuştu.

İlahiyat’ın kızları

Yüzlerinden nurlar akar/Flört nedir hiç bilmezler/ Vara yoğa pek gülmezler/ Sokak sokak çok gezmezler/ İlahiyatın kızları... Berberlerde kırıtmazlar/ Her erkeğe sırıtmazlar/ Boşa vakit çürütmezler/ İlahiyat’ın kızları...

Kaynak:www.hurriyet.com.tr