BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,84
ALTIN 2.418,17
HABER /  GÜNCEL

Eskişehir'de makarna için toplanan kadınların tamamı pozitif

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

ESKİŞEHİR'de 500 nüfuslu Gülpınar Mahallesi'nde 8 kadın, erişte yapmak için bir araya geldi. 8 kadının da tamamı koronavirüse yakalandı.

Abone ol

Edinilen bilgilere göre, Odunpazarı ilçesine bağlı Gülpınar mahallesinde yaşayan 8 kadın, makarna hazırlamak için bir evde toplandı. Ertesi gün makarna kesenler arasındaki 4 kişide, daha sonra diğerlerinde Koronavirüs tespit edildi. Mahallede virüse yakalanan 8 kişinin karantinada dördüncü günlerine girdiği belirtildi.

Normalde pandemi sürecinde karantinalı evlerde çeşitli önlemler alınırken, 500 nüfuslu mahallede önlem alınmadığı öne sürüldü.

"Makarna kesenlerin içinde 4 kişide çıktığını duydum"

Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinlerinden Necla Burcu, yaşanan makarna olayını anlattı. Burcu, "Makarna kesmeye gitmişler, makarna kesildikten sonra birinde çıkmış. Makarna kesenlerin içinde 4 kişide çıktığını duydum. Şu anda herkes evinde, kimse kimseye gitmiyor. Sağlık Bakanlığı’ndan 14 gün kimse birbirini kabul etmesin evinde otursun denildi. Dün kimlerle görüştünüz diye sorup numaralarını aldılar" diye konuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Dünyanın en kalabalık şehirleri belli oldu! İstanbul bakın kaçıncı sırada
Foto Galeri Dünyanın en kalabalık şehirleri belli oldu! İstanbul bakın kaçıncı sırada Galeriye Gözat