BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eski tas, eski hamam!

İzmir'de korsa CD ve DVD satarken yakalanan bir şahısa verilen 600 saat kamu hizmeti cezası satıcıyı engellemedi

Abone ol

İzmir'de, korsan CD ve DVD satmak suçundan mahkeme tarafından 600 saat kamu hizmetinde çalışma cezası verilen M.N.G. (27), işyerinde korsan CD ve DVD satarken bir kez daha yakalandı.

Zanlının ev ve işyerinde yapılan aramalarda, "Av Mevsimi", "New York'ta Beş Minare", "Eyvah Eyvah 2" gibi vizyon filmlerin de bulunduğu bin 228 korsan CD ve DVD ele geçirildi. Korsan yayınlarla mücadelesini sürdüren İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Karşıyaka ilçesinde elektronik mağazası işleten M.N.G. adlı kişinin korsan film ve oyun CD ve DVD'si sattığını belirledi.

Zanlı hakkında daha önce defalarca korsan ürün satmak suçundan yasal işlem yapıldığı, ilgili mahkeme tarafından bu suçtan dolayı M.N.G. hakkında 600 saat kamu hizmetinde çalışma cezası verildiği belirlendi. M.N.G.'nin, bu cezasını tamamlamak için hergün 08.00 ile 14.00 saatleri arasında bir kamu kurumunda çalıştığı, kamu hizmeti sona erdiğinde ise evinden işyerine getirdiği korsan DVD'leri sattığı belirlendi. M.N.G.'nin işyerine baskın düzenleyen polis ekipleri, burada yaptıkları aramada 145 adet korsan play station 2 oyun ile 170 adet aralarında "Av Mevsimi", "Eyvah Eyvah 2", "New York'ta Beş Minare" gibi vizyon filmlerin de bulunduğu korsan DVD ele geçirdi.

Zanlının Bayraklı ilçesinde bulunan evinde yapılan aramada da 739 adet korsan DVD film, 124 adet oyun DVD'si, 50 adet müzik CD'si ele geçirildi. Operasyonda toplam bin 228 adet korsan CD ve DVD'ye el konuldu. Zanlı M.N.G. hakkında bir kez daha "korsan DVD satmak" suçundan yasal işlem yapıldı.