BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adnan Polat'a ağır ceza kapıda

Galtasaray Başkanı, Federasyon ve MHK aleyhine verdiği beyanlar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi

Abone ol

 Galatasaray'da TT Arena’nın açılışında Başbakan’ın protesto edilmesi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren ve kendi taraftarıyla karşı karşıya gelen Adnan Polat bu sorunlardan tam uzaklaştım derken yeni bir problemle karşı karşıya kaldı. Ligin ikinci yarısına Sivas galibiyetiyle başlayan ancak Bursa’da şok bir yenilgi alan sarı-kırmızılılarda Adnan Polat’ın hem Futbol Federasyonu’nu hem de Merkez Hakem Kurulu’nu hedef alan sözleri başkana pahalıya patlayacak gibi görünüyor.

Polat, G.Saray’ı katlettiklerini, birinci ve ikinciyi hakemlerin tayin ettiğini, hakemlerin 6 maçın kaderini değiştirdiğini, birilerinin düğmeye bastığını ve o plana göre hareket ettiklerini iddia etmişti. G.Saray Başkanı artık sessiz kalmayacaklarını, savaş açacağını da ifade ederken, bu sözlerini üzerine Futbol Federasyonu harekete geçti.

ARENA’YA GİREMEYECEK!

Federasyon yönetimi, TFF ve hakemler aleyhindeki beyanları nedeniyle Adnan Polat’ı dün Hukuk Kurulu’na sevk etti. Polat’ın açıklamalarında suç unsuru bulan Hukuk Kurulu da dosyayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na gönderdi. Disiplin Kurulu’nun da hem federasyonun saygınlığını zedeleyici isnat ve eylemlerinden dolayı hem de sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Adnan Polat’a takdiren 30 gün hak mahrumiyeti ve para cezası vermesi bekleniyor.

PFDK’NIN Polat ile ilgili kararını hafta içinde açıklaması durumunda sarı-kırmızılıların başkanı, G.Saray’ın Arena’da Eskişehir, Buca ve deplasmandaki Antep ve Büyükşehir maçlarıyla, kupada G.Antep ile oynanacak çeyrek final mücadelelerinde takımını yalnız bırakmak zorunda kalacak.

ADNAN POLAT NE DEMİŞTİ?

- Sanki talimat almışlar. G.Saray lehine penaltı verilemiyor. Bize kolaylıkla çıkardıkları kartları, rakiplere çıkaramıyorlar ya da çıkarmıyorlar. Artık yeter, savaş çıkaracağım.”

- “Kim birinci, kim ikinci, kim üçüncü olacak bunlar karar veriyor. Ne hakları var?. Biz kazanmak için hakemi de yenmeye mecbur muyuz?”

- “G.Saray’ı perişan etmek için el birliği ile oyun oynanıyor. Sanki biri düğmeye basmış. G.Saray’ı katlediyorlar.”

- “Bülent Yıldırım’ı iyi hakem olarak biliyordum. Bülent Yıldırım da aleyhimize hata yapıyorsa kasıt arıyorum.

- “BU katliama niye izin vereyim? Sesimizi çıkarmadık ama herkes çıkarıyor ve kazanıyor. En az 6 maçımızın kaderini değiştirdiler.”